lauantai 24. toukokuuta 2008

Mitä yhteistä on darvinisteilla ja neuvostoajan Pravdalla?Valtamedia ei juurikaan uutisoinut T. rexistä löydetyistä pehmeistä kudoksista


Joel Kontinen

Neuvostoliiton lehdistö kaihtoi huonojen uutisten kertomista omasta maastaan. Taantumuksellisten imperialistien maailmassa oli köyhyyttä ja rikollisuutta ja siellä sattui pahoja onnettomuuksia mutta proletariaatin luvatussa maassa kaikki oli aina hyvin.

Mitä tekemistä tällä on darvinistien kanssa?

Paljonkin. Seuratkaapa viestimistä, miten evoluutiota uutisoidaan. Milloin viimeksi olemme kuulleet huonoja uutisia? Taisi olla vuonna 1999, jolloin National Geographyn aiemmin julkaisema dinosaurusten ja lintujen välimuoto Archaeoraptor liaoningensis osoittautui väärennökseksi. NG joutui perumaan kansikuvalintunsa jo seuraavana vuonna.

Mutta yleensä meille kerrotaan vain evoluutiota puoltavia seikkoja ja nekin, jotka eivät sitä puolla esitetään niin, että ne näyttäisivät tukevan 1800-luvulla yleistynyttä suurta kertomusta.

Valtamedia näyttää tässä suhteessa elävän yhä Breznevin aikaa. Evoluution kannalta huonoista uutisista pysytellään visusti hiljaa. T. rexistä löytyneistä pehmeistä kudoksistakaan ei juuri hiiskuttu. Ne sekä timanteista löydetty hiili-14 olisivatkin voineet heikentää uskoa viralliseen dogmiin miljoonista vuosista.

Nykyisin Pravdakin jo kertoo onnettomuuksista, Internetissä vieläpä taantumuksellisten imperialistien omalla kielellä. Milloinkohan kotosuomemme viestimet heräävät ja huomaavat, että jotkin tieteelliset löydöt jopa puhuvat evoluutiota vastaan?