maanantai 5. toukokuuta 2008

Jos Nooan ajan vedenpaisumusta ei ollut olemassa, miten miljardit merieläimet hautautuivat kalkkikiveen?Helmiveneen fossiili. Kuva Wikipediasta


Joel Kontinen

New Scientist on Isossa-Britanniassa ilmestyvä populaari tiedelehti, jonka toimitus näyttää viime aikoina huolestuneen siitä, että ihmiset epäilevät evoluutiota. Hiljattain lehti viittasi pari vuotta sitten tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan Charles Darwinin synnyinmaassa vain 48 prosenttia ihmisistä uskoi evoluution olevan totta.

Niinpä lehti on muutamaan otteeseen valistanut lukijoitaan käsittelemällä esimerkiksi evoluution todisteita. 16. 4. lehti paljasti nettisivuillaan vääriä käsityksiä, joita ihmisillä on evoluutiosta. Toimittaja Le Page esimerkiksi väitti, ettei Nooan ajan vedenpaisumus ollut todellinen. Tästä on kuulemma todisteita mutta hän ei kerro, mitä ne ovat.

Monet valtavat fossiilien joukkohaudat joka tapauksessa puhuvat selvää kieltään todellisen katastrofin puolesta. Esimerkiksi Grand Canyonista on löytynyt miljardeja jopa metrin pituisia fossiloituneita helmiveneitä (Nautiloidea). Niiden on täytynyt hautautua todella nopeasti. Lue lisää tästä.


Lue lisää New Scientistin teologisista argumenteista tästä.

Lähde:

Le Page, Michael. 2008. Evolution: 24 myths and misconceptions. http://www.newscientist.com/channel/life/dn13620?DCMP=NLC-nletter&nsref=dn13620