torstai 1. tammikuuta 2009

Apollo 8:n astronauttien joulutervehdyksestä 40 vuottaApollo 8:n astronautit näkivät Maan tällaisena. Kuva: NASA.Joel Kontinen

Jouluaattona tuli kuluneeksi 40 vuotta Apollo 8:n astronauttien joulutervehdyksestä. Kuuta kiertävät astronautit Frank Borman, Jim Lovell ja William Anders toivottivat maan asukkaille hyvää joulua lukemalla 1. Mooseksen kirjan alkuluvut suorassa televisiolähetyksessä:

Alussa Jumala loi taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.

Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä". Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.

Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin". Ja tapahtui niin. Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.


Vuoden 1968 jouluaattona Genesistä sai vielä lukea ääneen ilman, että darvinistit olisivat nostaneet asiasta mekkalan niin kuin he tekivät, kun Answers in Genesiksen luomismuseo avattiin toukokuussa 2007.

Lopuksi astronautit vielä toivottivat maan asukkaille Jumalan siunausta.

Astronauttien joulutervehdys oli tuskin sattuma. Apollo-ohjelman isä Wernher von Braun oli tunnustava kristitty, joka uskoi Jumalan luoneen koko maailmankaikkeuden Sanallaan.
Lähde:

The Apollo 8 Christmas Eve Broadcast. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/lunar/apollo8_xmas.html