lauantai 1. toukokuuta 2010

Onko Nooan arkki löydetty?Nooan arkki saattoi näyttää tällaiselta.
Joel Kontinen


Kiinalais-turkkilainen tutkimusryhmä kertoo löytäneensä Nooan arkin jäännöksiä Araratilta. Hongkongilaisen Noah's Ark Ministries Internationalin tutkimusryhmä löysi puurakennelmia vuoren rinteeltä noin 4200 metrin korkeudelta.

Noah's Ark Ministries International järjesti huhtikuun lopulla lehdistötilaisuuden Hong Kongissa ja julkisti löydöstä valokuvia ja filminpätkän:

Tutkijat kertoivat ottaneensa puista näytteen ja ajoittaneensa sen 4800 vuoden ikäiseksi, mikä osapuilleen vastaa vedenpaisumuksen aikaa.

Kaikki eivät kuitenkaan ole vielä vakuuttuneita löydön aitoudesta. Johtavat kreationistiset järjestöt Answers in Genesis ja Creation Ministries International kaipaavat lisätutkimuksia. Myös Liberty Universityn arkeologi Randall Price ja Bryan Collegen biologi Todd Wood suhtautuvat löytöön kriittisesti.

Nooan ajan vedenpaisumus oli globaalinen katastrofi, joka on jättänyt itsestään merkkejä kaikkialle maailmaan. Eläinten joukkohaudat, merieläinten fossiilit vuorten rinteillä ja sadat vedenpaisumuslegendat, joita on kaikissa kulttuureissa, kertovat Genesiksen kuvauksen lisäksi siitä, että tuhotulva oli todellinen.

Perusteelliset lisätutkimukset näyttänevät, mitä Noah's Ark Ministries Internationalin tutkimusryhmä löysi.Lähteet:

Noah's Ark Ministries Internationalin sivusto

Than, Ker. 2010. Noah's Ark Found in Turkey? National Geographic News. (28. 4.)
http://news.nationalgeographic.com/news/2010/04/100428-noahs-ark-found-in-turkey-science-religion-culture/