sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Tuore tutkimus vahvistaa Genesiksen kuvauksen Abrahamin jälkeläisten alkuperästäRembrandt van Rijn: Iisakin uhraaminen (1635). Kuva Wikipediasta. Tuore tutkimus vahvistaa Genesiksen kuvauksen Abrahamin jälkeläisten alkuperästä.Joel Kontinen


Joidenkin villien teorioiden mukaan Itä-Euroopan askenaasijuutalaiset eivät ole perimältään juutalaisia vaan ovat juutalaisuuteen kääntyneitä itäeurooppalaisia.

Tuore American Journal of Human Genetics –lehdessä julkaistu tutkimus kumoaa tällaisen näkemyksen. New Yorkin yliopiston geneetikko Harry Ostrer kollegoineen tutki 237:ää eri puolilla maailmaa asuvaa juutalaista.

Tutkijat huomasivat, että nämä Iranissa, Irakissa, Italiassa, Kreikassa, Turkissa, Syyriassa ja Itä-Euroopassa asuvat juutalaiset ovat geneettisesti varsin yhtenäisiä.

Juutalaiset ovat lisäksi sukua druuseille, beduiineille, palestiinalaisille ja jopa italialaisille, mutta tuskin sentään suomalaisille.

Ostrerin ja kollegoiden tutkimus vahvistaa sen, mitä Mooseksen kirjat ja muut Vanhan testamentin kirjoitukset kertovat Abrahamin jälkeläisten alkuperästä.

Tutkimus myös haudannee näkemyksen, jonka mukaan britit (tai vaikkapa suomalaiset) ovat yksi Israelin kadonneista heimoista.


Lähde:

Katsnelson. Alla. 2010. Jews worldwide share genetic ties. Nature News (3.6.) http://www.nature.com/news/2010/100603/full/news.2010.277.html