perjantai 18. kesäkuuta 2010

Vapaa-ajattelija: Raamattu ei sovi lapsilleUusi testamentti kuvaa Jeesuksen esimerkiksi Hyvänä Paimenena. Kuva: Toby Hudson, Wikipedia.
Joel Kontinen

Vapaa-ajattelijana itseään pitävä Veli-Pekka Tynkkynen jatkaa kamppailuaan kristinuskoa vastaan. Tällä kertaa hän pyrkii todistelemaan, että Raamattu ei sovi ainakaan pikkulapsille, koska siinä kuvataan julmuuksia, esimerkiksi Jeesusta kidutetaan.

Tynkkysen näkemys kertoo siitä, että risti edelleenkin aiheuttaa pahennusta. Apostoli Paavali kirjoitti Korintin seurakunnalle:

Me - - julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuvat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta, mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus.”

Tynkkynen näkee Raamatussa muutakin sopimatonta, esimerkiksi kertomuksen Daavidista ja Goljatista. Jos kriteerinä on väkivalta, jonkun pitäisi pikapuolin julistaa myös Aamulehti, Yleisradio, Ateneum, jääkiekko, YouTube, blogit, Facebook ja Twitter pannaan.

Minkähän vuoksi vapaa-ajattelijat niin hanakasti kieltävät kaikkia muita ajattelemasta vapaasti?


Lähde:

Tynkkynen, Veli-Pekka, 2010. Ikäsuositukset koskemaan etenkin Raamattua. Aamulehti 15.6., B18.