perjantai 11. kesäkuuta 2010

Puurakennelma Araratin rinteellä ei ehkä ole Nooan arkkiAraratin rinteeltä löytynyt puurakennelma ei todennäköisesti ole Nooan arkki.Joel Kontinen

Kohu Nooan arkin potentiaalisesta löytymisestä Araratin vuorelta tuo jälleen esiin oleellisen seikan kreationismista eli luomisopista.

Kreationistit eivät halua käyttää kyseenalaisia argumentteja puolustaessaan Raamattua. Pätevistä argumenteista kun ei ole puutetta.

Johtavat kreationistiset järjestöt, esimerkiksi Answers in Genesis, Creation Ministries International ja Institute for Creation Research suhtautuivat alusta alkaen varsin varauksellisesti kiinalaisryhmän löytöön, vaikka kiinalaiset olisivat mielellään tehneet niiden kanssa yhteistyötä.

Kesäkuun alussa CMI:n Carl Wieland kävi tapaamassa puurakennelman löytäjiä eli Noah's Ark Ministries Internationalin (NAMI) johtoa. Tutkittuaan todisteita hän päätyi siihen, että rakennelman puut näyttävät liian symmetrisiltä ja tuoreilta ollakseen 4000 vuotta vanhoja, joten rakennelma tuskin on Nooan arkki.

Lisäksi radiohiiliajoitus näytti liian ”tuoreita” lukemia.

Nooan ajan globaalinen vedenpaisumus sekoitti maapallon ilmaston perusteellisesti, mutta koska C-14 mittaukset eivät ota tätä huomioon vaan olettavat, että ilmakehä on jo miljoonia vuosia ollut koostumukseltaan samanlainen kuin nykyisin, 4000 vuotta vanha arkki näyttäisi mittauksissa osapuilleen 20 000 vuoden ikäiseltä.

Nooan ajan vedenpaisumuksesta on runsaasti todisteita kaikkialla maapallolla, varsinkin eläinten joukkohautoja. Lisäksi merieläinten fossiileja on korkeilla vuorilla, esimerkiksi Araratilla.

Lähde:

Wieland, Carl. 2010. Noah’s Ark, or … what? (11.6.) http://creation.com/noahs-ark-or-what