perjantai 4. kesäkuuta 2010

Perin kummallinen rauhansaattue

Joel Kontinen

Ensin rauhanaktivistit kaivoivat laivan uumenista esiin rautatankoja, kranaatteja, savupommeja, veitsiä ja ritsoja. Sitten he kävivät niillä aseistautuneina israelilaissotilaiden kimppuun.

Israelilaiset laskeutuivat helikopterista saattueen laivoille varustautuneina vain mellakantorjunta-asein. Rauhanaktivistit alkoivat muita mutkitta huitoa sotilaita ja olisivat tappaneet näistä mahdollisimman monta, elleivät israelilaiset olisi avanneet tulta puolustaakseen itseään.

Hamasille ja länsimaisille vasemmistoradikaaleille rauha näyttää merkitsevän samaa kuin George Orwellin romaanissa Vuonna 1984.

Palestiinalaiset käyttävät länsimaiden mediaa häikäilemättä hyväkseen. Julkisuus - muodossa tai toisessa - on heille mannaa. Vuonna 1972 he surmasivat israelilaisia urheilijoita Münchenin olympialaisissa. Kuka muistaa, kuinka monta lentokonetta he kaappasivat sen jälkeisinä vuosina?

Tässä pari videonpätkää, jotka havainnollistavat Gazaan pyrkineiden rauhanaktivistien todellista luonnetta. Jälkimmäisellä brittiläinen laivastoasiantuntija Peter Cook toteaa, että israelilaiset käyttivät vain mellakantorjunta-aseita laskeutuessaan Komoreilla rekisteröidylle mukavuuslippulaivalle, jonka matkustajat käyttäytyivät kaikkea muuta kuin rauhanomaisesti.