perjantai 13. helmikuuta 2015

Darwininpäivä saa yhä enemmän uskonnollisia piirteitä

Charles Darwinin uskolliset seuraajat kunnioittivat sankariaan 12.2. tämän syntymäpäivänä. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Eilen (12.2.) monet evolutionistit viettivät Darwininpäivää. Charles Darwinin syntymästä tuli kuluneeksi 216 vuotta.

Aikamme sekulaaristisen Messiaan uskolliset seuraajat lähettivät toisilleen Darwininpäiväkortteja ja osallistuivat juhlallisuuksiin. USA:ssa järjestettiin konsertteja, joissa laulettiin gospellaulujen parodioita, esimerkiksi Halleluja! Evoluutio! ja Sattumavaraisuus riittää minulle (Randomness Is Good Enough for Me). Tarjolla oli myös luentoja, ja ensi sunnuntaina on luvassa jumalanpalveluksia.

Onko syntymässä Darwin-kultti? Siltä näyttää. Olisi vaikea uskoa, että tämä kaikki johtuu rakkaudesta tieteeseen tai edes totuuteen.

Tieteisuskossa on yhä enemmän uskoa ja yhä vähemmän tiedettä. Evoluutiosta on tullut naturalistinen luomiskertomus, myytti, joka tuo jonkinlaista sisältöä darvinistin elämään.

Kun tieteen löydöt puhuvat yhä selvemmin suunnittelun – ja luomisen – puolesta, naturalistien /materialistien on täytynyt keksiä jotain muuta hauskaa puuhaa.

Tieteenfilosofi Michael Ruse on myöntänyt, että evoluutio on uskonto. Darwinin ihannointi viittaa siihen, ettei hän ollut väärässä.

Lähde:

West, John. 2015. Happy Darwin Day? The Stream (12.2.).