perjantai 27. helmikuuta 2015

Lääke nurinaan: hyvän ajatteleminen, ilo ja kristityn toivo


Professori David Murray kehottaa uutuuskirjassaan kristittyjä uimaan vastavirtaan.
Joel Kontinen

Media tuo meille miltei pelkästään huonoja uutisia. Lehtien lukijapalstat ovat täynnä nurinaa ja valituksia.

Miten kristityn tulisi elää syntiin langenneessa maailmassa?

Professori David Murray kehottaa uutuuskirjassaan The Happy Christian: Ten Ways to Be a Joyful Believer in a Gloomy World (HarperCollins) kristittyjä uimaan vastavirtaan kaiken synkkyyden keskellä.

Kielteisten asioiden jauhaminen saa kenen tahansa masentumaan. Negatiivisuuden kyllästämässä maailmassa kielteisyys voi tarttua myös kristittyyn.

Raamattu puhuu paljon ajatuksista. Paavali esimerkiksi sanoo: ”Ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen” (Fil. 4:8).

Negatiivisista ajatuksista on lyhyt matka kielteisiin sanoihin ja pahoihin tekoihin, kun taas rakentavat sanat ja hyvät teot kumpuavat hyvistä ajatuksista.

Meidän tulisi muistaa kiittää Jumalaa myös Hänen teoistaan.

Maailman ei tulisi tuntea meitä siitä, että me olemme alinomaa ärtyisiä ja aina nurisemme ja valitamme kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta, vaan siitä, että me tarjoamme ihmisille paremman vaihtoehdon.

Vain Jumala voi antaa ihmiselle todellisen rauhan, joka kestää. Mutta nurina voi antaa lähimmäisillemme sen kuvan, että meilläkään ei aina ole tätä yli ymmärryksen käyvää rauhaa.

Raamatun sanoma on inspiroiva, mutta seurakunta ei aina ole osannut välittää sitä maailmalle oikealla tavalla. Evankeliumi ja kristityn toivo ovat peruspositiivisia asioita.

Professori Murray muistuttaa meitä myös siitä, että meidän tulisi keskittyä pääasiaan sen sijaan, että puuhastelisimme sivuseikkojen parissa (jotka sinänsä voivat toki olla hyödyllisiä). Raamatun tärkein teema on Jeesuksen Kristuksen tuoma pelastus.

Murrayn ajatukset näyttäisivät olevan hyvin raamatullisia. Meidän tulisi ennen kaikkea muistaa, että kristinusko ei ole teoriaa, vaan evankeliumi on edelleenkin Jumalan voima (kr. δύνᾰμις, dynamis).

Miksi emme siis panisi sitä täytäntöön?


Lähde:

Stetzer. Ed. 2015. 20 Truths from The Happy Christian by David Murray. Christianity Today (24.2.).