keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tuomioistuin määräsi palestiinalaiset maksamaan miljoonakorvaukset terrori-iskuista


Entebben kansainvälisellä lentokentällä on vielä muisto vuoden 1976 konekaappauksesta. Kuva: David Konop, PD-USGov-Military-Army, Wikipedia.
Joel Kontinen

Ihmisten tappaminen saattaa koitua yllättävän kalliiksi palestiinalaisille. Amerikkalainen tuomioistuin määräsi PLO:n ja palestiinalaishallinnon maksamaan 218 miljoonan dollarin korvaukset kymmenelle perheelle, joiden omaisia kuoli Jerusalemin alueella tehdyissä terrori-iskuissa vuosina 2002–2004.

PLO ja muut palestiinalaisjärjestöt hakivat julkisuutta konekaappauksillaan ja muilla terrori-iskuillaan. PLO:takin radikaalimpi PFLP järjestö aloitti ilmarosvoukset vuonna 1968.

Joka kerta, kun jonotamme Helsinki-Vantaalla turvatarkastukseen, voisimme oikeastaan kiittää PFLP:iä ja PLO:ta siitä, mitä ne tekivät.

Palestiinalaisten raakuus on saanut monia jäljittelijöitä. Al- Qaida ja ISIS olisivat tuskin nousseet otsikoihin, jos palestiinalaisjärjestöjen esimerkki ei olisi innoittanut niitä.

Vaikka palestiinalaiset valittanevat oikeuden päätöksestä, on joka tapauksessa kohtuullista, että myös murhista joutuu tuomiolle.

Juutalaiset viettävät viikon päästä purimia (‏פורים) muistoksi siitä, että Haman yritti 2500 vuotta sitten tapattaa kaikki Persian juutalaiset.

Edes holokausti ei ole saanut juutalaisvihaa loppumaan.

Juutalaisviha on oikeastaan täysin käsittämätöntä, ellei tietäisi, että Paholainen vihaa Jumalan valitsemaa kansaa.


Lähde:

Peuhkuri, Lea. 2015. Palestiinalaiset tuomittiin jättikorvauksiin. Aamulehti 25.2., A16–7.