tiistai 3. helmikuuta 2015

Evoluutio unohti käärmeen ”167 miljoonaksi vuodeksi”


Myös Titanoboan uskotaan eläneen dinosaurusten aikana. Kuva: Nobu Tamura, Wikipedia.Joel Kontinen

Käärmeet olivat käärmeitä jo ”167 miljoonaa vuotta” sitten. Ne ovat niin vanhoja, että evolutionistit uskovat, että esimerkiksi Tyrannosaurus rex ei vielä ollut ehtinyt ilmaantua planeetallemme.

Evoluutiolla on paha tapa tyystin unohtaa monia lajeja.

Albertan yliopiston professori Michael Caldwell kollegoineen julkaisi äskettäin Nature Communications -lehdessä tutkimuksen neljästä muinaisesta käärmelajista. Caldwell löysi yhden niistä Lontoon Natural History Museumin kokoelmista. Tämä ”143 miljoonaa vuotta” vanha käärme sai nimekseen Parviraptor estesi.

Käärmeiden maalliset jäämistöt ovat kohtalaisen niukkoja, mutta niiden pääkallon muoto ja hampaat muistuttavat selvästi nykykäärmeiden anatomiaa.

Evolutionistien mukaan ihmisten esi-isät olivat käärmeiden ilmaantuessa osapuilleen oravan kokoisia karvapalloja, joten joidenkin lajien ripeä kehitys ja toisten lajien muuttumattomuus edellyttävät varsin valikoivaa mielikuvituksen käyttöä eli suomeksi sanottuna satuilua.

Nyt käärmeistä tuli kertaheitolla "70 miljoonaa vuotta" vanhempia kuin mitä evolutionistit vielä uskoivat viime viikolla.

Tämä sama trendi toistuu alinomaa: eläimiä löytyy kerrostumista, joissa niiden ei evolutionistien mielestä pitäisi olla. Ja oppikirjat käyvät taas vanhentuneiksi.

Eläviä fossiileja on löytynyt niin paljon, että evoluution uskottavuus on kärsinyt kovia kolahduksia.

Caldwellin käärmeet muistuttavat nykyisin Keski-Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa yhä eläviä maassa kiemurtelevia matelijoita.

Toisinaan tuntuu siltä, että Foreca ennustaa tulevaa säätä paremmin kuin evolutionistit menneisyyttä.

Lähde:

Blaszczak-Boxe, Agata. 2015. Oldest Known Snake Fossils Identified. LiveScience (27.1.).