maanantai 16. toukokuuta 2016

Afrikan vainotut albiinot: mutaatiosta ei seuraa mitään hyvää

Albiinotyttö Papua-Uudessa-Guineassa. Kuva: Muntuwandi, CC BY-SA 3.0).

Joel Kontinen

Mutaatioista ei evolutionistien uskomuksista huolimatta seuraa juuri mitään hyvää.

Mutaatiot eivät ole auttaneet evoluutiota Tšernobylissä, Bhopalissa eivätkä Fukushimassa tai edes banaanikärpäsissä.

Mutaatiot ovat virheitä. Kirjoitusvirheet eivät paranna tekstiä, eivätkä DNA:n kopiointivirheet kenenkään perimää. Lisäksi DNA:n korjausmekanismit pitävät suurimman osan virheistä loitolla.

Albinismi johtuu siitä, että elimistö ei tuota melaniini-nimistä pigmenttiä, jonka ansiosta suurin osa ihmisistä ei ole läheskään valkoisen paperin värisiä.

Darvinistit ovat joskus erehtyneet sanomaan, että ihonväri osoittaa evoluution todeksi, mutta vaikka Charles Darwinin ikäpolvi uskoi ihonvärin vaalenemisen korreloivan ihmisen kehitysasteen kanssa, todellisuus on jotain vallan muuta.

BBC kertoi äskettäin Stephane Ebonguesta, joka joutui pakenemaan Kamerunista. Hän on albiino, ja monessa Afrikan maassa poppamiehet usein tappavat albinismista kärsiviä ihmisiä.

Monet uskovat, että näiden elimistä saa taikavoimaa.

Kun Ebongue oli 15-vuotias, hänen isoveljensä Maurice katosi. Myös tämä kärsi albinismista. Myöhemmin Mauricen silvottu ruumis löytyi pusikosta.

Ihmiset myös uskoivat, että albiinot voivat esimerkiksi saada tulivuoren purkautumaan, joten kun Kamerunvuori (Mongo ma Mdemi) alkoi syöstä laavaa vuonna 2007, Ebongue piiloutui rahtilaivan uumeniin ja pakeni Italiaan.

Stephane Ebonguen seikkailut havainnollistavat kristinuskon merkitystä. Vain evankeliumin valo voi poistaa taikauskon pimeyden.


Lähde:

Venema, Vibeke. 2016. The albino who confronted a witchdoctor. BBC Magazine (16.5.).