sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Alfa Centaurin salaisuudet: Maata parempi planeetta lymyilee naapurissa?

Alfa Centauri. Kuva: European Southern Observatory (ESO), Creative Commons (CC BY 4.0).

Joel Kontinen

Evolutionistien tuoreessa kertomuksessa pääosaa näyttelee Alfa Centauri -järjestelmässä ehkä lymyilevä elinkelpoinen planeetta.

A. Centauriin (α Cen) on meiltä matkaa 4,37 valovuotta. Valo ehtii kiirehtiä 299 792 458 metriä sekunnissa, joten aivan lähistöllä se ei piileskele.

Se koostuu kolmesta tähdestä: Alfa Centauri A:sta, Alfa Centauri B:stä ja Alfa Centauri C:stä. Alfa Centauri C on punainen kääpiötähti, ja se tunnetaan paremmin nimellä Proxima Centauri.

Vuonna 2012 tutkijat ilmoittivat havainneensa Alfa Centauri B:tä kiertävän planeetan (A. Centauri Bb), mutta sen tieteellinen elinkaari jäi vain kolmen vuoden mittaiseksi, kun kävi ilmi, että sitä todennäköisesti ei edes ollut olemassa.

Viime vuonna tähtitieteilijät julkaisevat tutkimuksen A. Centauri Bc:stä, joka oletettavasti kiertää aurinkoaan lähempänä kuin Merkurius Aurinkoa, joten olot siellä ovat kuumanpuoleiset – edellyttäen, että se on olemassa.

Alfa Centauri -järjestelmässä ei tiettävästi ole muita planeettoja.

Tämä ei näköjään estä New Scientistiä spekuloimasta, että galaktisessa naapuristossamme saattaa piileksiä maapalloa parempi planeetta.

Media on repinyt näyttäviä otsikoita elinkelpoisista eksoplaneetoista, joista kaikki eivät edes ole olemassa. Esimerkiksi Gliese 581g:lle kävi köpelösti, kun siitä ei alun innostuksen jälkeen näkynyt vilahdustakaan.

Sitä ei toisin sanoen taida edes olla olemassa.

Monet muut maapallon kaksoset ovat kaikkea muuta kuin Maan kaltaisia.

Äskettäin NASA:n Kepler-avaruusteleskooppi löysi 1 284 uutta eksoplaneetta, joista 550 on jokseenkin Maan kokoisia, mutta joukkoon ei mahtunut yhtään maapallon kaltaista maailmaa.

Maa näyttää olevan kaikin puolin äärimmäisen harvinainen planeetta.

Tämä askarruttaa naturalistisiin prosesseihin vannovia tutkijoita, jotka toivovat löytävänsä muita asuttuja maailmoja – ettei heidän tarvitsisi tunnustaa, että Maa-planeetta on ainutlaatuinen.

Kristittyjen ei tarvitse ihmetellä, miksi näin on. Täällä Jumalan Poika syntyi ihmiseksi ja sovitti ristillä omalla kuolemallaan ihmisten synnin rangaistuksen.

Häntä ei ristiinnaulittu Alfa Centauri -järjestelmässä.


Lähde:

Campbell, MacGregor. 2016. There might be a planet better than Earth – right next door. New Scientist (18.5.).