torstai 12. toukokuuta 2016

Mikrometeoriittien rautaoksidit tuhoavat Millerin-Ureyn elämänsyntykokeen

Tutkijat löysivät Länsi-Australiaan iskeytyneistä mikrometeoriiteista rautaoksideja. Kuva: Nicola Angeli/MUSE, Creative Commons (CC BY 3.0).
Joel Kontinen

Tutkijat ovat löytäneet Länsi-Australiaan iskeytyneistä mikrometeoriiteista rautaoksideja. He uskovat, että ne ovat säilyneet ”2,7 miljardia vuotta” kalkkikivikerrostumassa.

Tämä viittaa siihen, että planeetallamme oli reilusti happea jo hyvin varhain.

Evolutionistit olivat luulleet, että syanobakteerit eli sinibakteerit alkoivat yhteyttämällä tuottaa runsaasti happea vasta ”400 miljoonaa vuotta” myöhemmin.

( Sinibakteerit ovat eläviä fossiileja, jotka ovat vastustaneet evoluutiota alusta alkaen.)

Monet viime aikojen tutkimukset ovat kumonneet evolutionistien vanhan uskon siihen, että maapallo oli pitkään tulikuuma. Ikivanhoissa kallioissa on merkkejä vedestä. Myös jotkut sekulaariset tiedemiehet uskovat, että Maa oli vetinen alusta lähtien.

Vesi ja happi tuhoavat darvinistisen käsityksen elämän synnystä. Vaikka elämän syntyyn tarvitaan vettä, siihen tarvitaan paljon muutakin.

Vuonna 1953 Stanley Miller ja Harold Urey tekivät kuuluisan elämänsyntykokeen. Vaikka koe onkin säilyttänyt propaganda-arvonsa, tohtori Jonathan Wells ja useat muut Darwiniin skeptisesti suhtautuvat tiedemiehet ovat osoittaneet sen puutteet. Wells sanoi:

Miller-Ureyn kokeessa käytettiin simuloitua ilmakehää, jonka koostumus oli geokemistien mukaan väärä. Se ei ollut ’ensimmäinen onnistunut yritys, joka osoitti, miten orgaanisia molekyylejä on voinut syntyä Maan varhaishistoriassa.’ Kun oloja muutetaan niin, että ne vastaavat paremmin tietämystämme Maan alkuaikojen ilmakehästä, koe ei toimi.

Happi olisi pilannut koko kokeen. Australian mikrometeoriitit iskivät viimeiset naulat Millerin-Ureyn kokeen arkkuun.

Elämän synty on evolutionistille edelleenkin arvoitus. Darvinistit ovat kehitelleet monia muita viritelmiä, esimerkiksi meteoriitteja, syvänmeren savuttajia ja jäistä merta, mutta mikään niistä ei ole toiminut. Jotkut ovat päätyneet siihen, että elämän legopalikat tippuivat taivaalta.

Todellisessa maailmassa elämä voi syntyä vain elävästä. Genesis on edelleenkin elämän loogisin selitys.

Lähteet:

Hecht, Jeff. 2016. Shooting stars show Earth had oxygen eons before we thought. New Scientist (11.5.).

Wells, Jonathan. 2002. Inherit The Spin: Darwinists Answer “Ten Questions” with Evasions and Falsehoods. Discovery.org.