tiistai 24. toukokuuta 2016

Krokotiilit ja kummituseläimet uivat tai purjehtivat vain silloin, kun evolutionisti tarvitsee tarinaansa merenkulkijoita


Niilinkrokotiili ei evolutionistien mukaan ole voinut uida Amerikkaan. Kuva: Bernard Gagnon, Creative Commons (CC BY-SA 3.0).
Joel Kontinen

Evolutionistien selityksistä voi toisinaan olla vaikeaa erottaa päätä ja häntää toisistaan. Joskus ne muistuttavat Rydyard Kiplingin viidakkosatuja.

He kertovat vakavissaan, että kummituseläimet (Tarsiidae) purjehtivat Aasista Afrikkaan ”30 miljoonaa vuotta sitten” ja myöhemmin vielä takaisin.

He uskovat, että Afrikka oli tuolloin saari, joten ainoa reitti Aasiaan kulki veden halki. Kun julkaisin Twitterissä linkin tähän juttuun, muuan ateisti tuumasi, että niiden ei sitten ainakaan tarvinnut uida.

Sitten he uskovat, että Afrikan apinat purjehtivat Etelä-Amerikkaan aikana, jolloin valtameri erotti mantereet toisistaan. Lisäksi apinat purjehtivat Etelä-Amerikasta Väli-Amerikkaan, vaikka niiden välillä oli tuolloin 160 kilometriä avovettä.

Ehkä ne olivat sisäistäneen sen, mitä Lasse Mårtenson lauloi purjehtimisesta, tai eivät halunneet luopua hyväksi osoittautuneesta harrastuksesta.

Mutta kun niilinkrokotiilit (Crocodylus niloticus), jotka luonnostaan asuvat vedessä, ilmaantuvat Floridaan, herpetologi eli matelijatutkija Kenneth Krysko sanoo, että ne eivät uineet Afrikasta.

Krysko on kollegoineen tutkinut kolmen Floridassa vangitun krokotiilin dna:ta ja huomannut, että matelijat ovat kotoisin Afrikasta. He uskovat, että krokot ovat joko karanneet tai joku on päästänyt ne tahallaan vapaiksi.

Evolutionistit pitävät krokotiilia elävänä fossiilina, joka ei ole muuttunut yli ”200 miljoonaan vuoteen”.

Mutta apinoiden ja kummituseläinten veroinen matkailija se ei silti taida olla.


Lähde:

Spencer, Terry. 2016. Killer Nile crocodiles in Florida? Experts say it's possible. Associated Press (19.5.).