torstai 26. toukokuuta 2016

Neandertalilaisten maanalainen kahden tonnin painoinen mini-Stonehenge


Kiviset ja Soraset saattavat kuvailla neandertalilaisten aikaa paremmin kuin evolutionistit vielä kymmenisen vuotta sitten. Kuva parin vuoden takaisesta Neandertalit -näyttelystä.
Joel Kontinen

Neandertalinihminen (H. neanderthalensis) oli evoluution varhaisimpia kansikuvapoikia, joilla markkinoitiin kehitysopin uskottavuutta.

Ne ajat ovat olleet ja menneet.

Ranskassa sijaitsevasta neandertalilaisten luolasta on löytynyt erikoinen rakennelma. He ovat kyhänneet sen kokoon 400 stalagmiitista, joista muodostuu halkaisijaltaan seitsemänmetrinen, puolen metrin korkuinen ympyrä. Painoa sille kertynee kaksi tonnia.

Sitä ei ole voitu rakentaa suunnittelematta.

Tietomme neandertalilaisten taidoista ovat muuttuneet melkoisesti viime vuosina. Nyt tiedämme, että he purjehtivat Kreikan saaristossa, lämmittivät kotiluolansa ja käyttivät lämmintä vettä, maustoivat ruokansa yrteillä, olivat taitavia työkalujen tekijöitä, valmistivat värikkäitä koruja, käyttivät sulkia koristeina ja kaikesta päätellen myös osasivat puhua.

Nyt paljastunut mini-Stonehenge viittaa siihen, että he olivat taitavia rakentajia, jotka pystyivät vetämään yhtä köyttä samaan suuntaan.

Tuore Naturessä julkaistu neanderilaistutkimus siis vahvistaa sen, että ihmiset (myös H. neanderthalensis) ovat ihmisiä ja apinat apinoita.

Lähde:

Barras, Colin. 2016. Neanderthals built mystery underground circles 175,000 years ago. New Scientist (25.5.).