sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Nature –tiedelehti: Evoluutio on tieteellinen totuus
Joel Kontinen

Johtava tiedelehti Nature liputtaa näyttävästi evoluution puolesta uusimman numeron pääkirjoituksessa. Lehden toimitus näyttää huolestuneen, koska evoluutioajattelun vastustus ei darvinistien toiveista huolimatta ole laantunut.

Nature kiittää Yhdysvaltain tieteen kattojärjestöä (US National Academy of Sciences) siitä, että se on julkaissut uuden painoksen teoksesta Science, Evolution and Creationism, joka lehden mukaan selvittää, mikä on tiedettä ja mikä ei.

Nytkin Nature nostaa tärkeimmäksi käsitteeksi evolution by natural selection, mikä jo sinänsä on korkeintaan puolitotuus. Luonnonvalinta ei itsessään ole evoluutiota, koska valinta pystyy vain valitsemaan jo olemassa olevasta geneettisestä aineistosta eikä muuttamaan amebaa astronautiksi niin kuin darvinismi todellisuudessa opettaa.

Nature tulee vaivihkaa tunnustaneeksi, että kreationistit ovat kiinnittäneet huomiota fossiiliaineiston aukkoihin. Lehti väittää, että paleontologi Kevin Padian on osoittanut, ettei tällaisia aukkoja todellisuudessa ole olemassakaan, mikä on jo varsin kummallinen väite.

Kirjoituksessa tunnustetaan, että kreationismin suosio on kasvamassa myös Euroopassa. Tämä näyttää olevan evolutionisteille arka paikka, varsinkin kun Charles Darwinin syntymästä tulee kuluneeksi 200 vuotta ensi vuoden helmikuussa.

”On mahdollista kiteyttää syyt, miksi evoluutio on tieteellinen fakta siinä missä atomitkin tai maan kiertäminen auringon ympärillä,” lehti ilmoittaa.

Kommentoidessaan kirjoitusta Casey Luskin toteaa, että tämä on surullista, koska se korottaa evoluution dogmiksi, joka on kaiken kritiikin yläpuolella. Luskin muistuttaa, että T. H. Huxley ja muut evoluution puolestapuhujat perustivat Naturen 1800-luvulla varta vasten tekemään kehitysoppia tunnetuksi.

Nature on nyt siis palannut juurilleen.

Lähteet:

Nature 2008. Spread the word. Evolution is a scientific fact and every organisation whose research depends on it should explain why. Nature 451:7175, 108.

Luskin, Casey. 2008. Nature Fulfilling Its Charter to Defend Evolution at all Costs. Evolution News and views. 11. 1. 2008. http://www.evolutionnews.org/2008/01/nature_fulfilling_its_charter.html#more