lauantai 4. joulukuuta 2010

Kun pikaruokapaikassa soi Halleluja

Joel Kontinen

"Hän hallitsee aina ja iankaikkisesti, halleluja."

Jumalan ylistäminen on kuulunut oleellisesti jouluun jo siitä lähtien, kun Betlehemin paimenet saivat kuulla syntyneestä Messiaasta. Mutta harva lienee kokenut sitä, mitä Seaway Mall-nimisen kanadalaisen pikaruokapaikan asiakkaat kuulivat ja näkivät 13. marraskuuta tänä vuonna.

Kun pianisti lakkaa soittamasta Jingle Bellsiä Wellandissa Ontariossa sjaitsevassa pikaruokapaikassa, tummahiuksinen nuori nainen siirtää tarjottimensa syrjään. Kännykkä korvallaan hän nousee seisomaan ja kajauttaa ilmoille Georg Friedrich Händelin Messias-oratorion Halleluja-kuoron alun. Ravintolan toisella puolella seissyt huppariasuinen mies yhtyy lauluun. Pian kassajonossa seisova pariskunta tekee samoin. Ruokapaikan keskiosassa istuneet mies ja nainen nousevat seisomaan tuolille ja laulamaan.

Jotkut ruokailijat vaikuttavat hämmentyneiltä, mutta toiset kaivavat kameransa esille. Kohta koko pikaruokapaikka soi ylistystä Jumalalle.

Tempaus oli osa ontariolaisen Chorus Niagaran joulunavausta. Kuoron 80 laulajaa soluttautui ostajien joukkoon. Kännykkä korvalla laulanut nainen on sopraano Stephanie Tritchew, josta tuli YouTuben ansiosta tähti.

Taputuksista päätellen yleisö piti esityksestä, jota on YouTubessä katsottu yli kahdeksan miljoonaa kertaa. Kuoron tavoite oli levittää jouluiloa tavallisille shoppailijoille.

Siinä kuoro onnistui yllättävän hyvin.


Lähde:

Debora Van Brenk. 2010. Handel's Messiah flash mob a Youtube smash. Toronto Sun. (1.12.).