keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Outo väite Aamulehdessä: Raamattu on kuin Harry Potter –kirjatJoel Kontinen

Lehtien mielipidesivuilla näkyy varsinkin joulun aikaan varsin villejä näkemyksiä Raamatusta. Aamulehdessä J. Ahtola vertasi Raamatun yliluonnollisia ilmiöitä siihen, mitä Harry Potter- kirjoissa tapahtuu.

Kukaan huolellinen ja järkevä ihminen ei voi ottaa Raamatun tarinoita vakavasti”, Ahtola kirjoitti. Väite on outo. Raamattu on länsimaisen sivistyksen kulmakivi. Kristinusko synnytti tieteen ja yliopistolaitoksen. Monet tieteen pioneereista, esimerkiksi Blaise Pascal, Sir Isaac Newton ja Louis Pasteur olivat kristittyjä, jotka suhtautuivat hyvin kunnioittavasti Raamatun ihmeisiin.

Raamatun loogisuus käy entistä selvemmäksi, jos sitä verrataan Ahtolan ja muiden jumalankieltäjien uskomuksiin. Heidän on luotettava siihen, että vety ja muut atomit pystyvät maagisiin suorituksiin – synnyttämään kaiken olevaisen tyhjästä ilman minkäänlaista ennakkosuunnitelmaa.

Vety ja muut atomit ovat ateistin harry pottereita.

Satujen ja evoluution on ero on siinä, että saduissa hyvä ja paha taistelevat keskenään, mutta darvinismista puuttuu moraali tyystin.

Raamattu sen sijaan on luotettavaa historiaa. Apostolien tekojen tutkijat ovat huomanneet, että pienimmätkin historiallis-poliittiset seikat, esimerkiksi paikallispolitiikkojen tittelit, pitävät paikkansa. Sama on nähtävissä myös Vanhan testamentin kirjoissa.


Lähde:

Ahtola, J. H. V. 2010. Pappiskoulutus kirkkojen vastuulle. Aamulehti 29.12., B20.