lauantai 24. syyskuuta 2011

Palestiinalaiset eivät tyydy sovitteluratkaisuun vaan haluavat vuoden 1967 rajat takaisinPalestiinan johto ei pidä juutalaisesta Jerusalemista. Kuva: Berthold Werner, Wikipedia.


Joel Kontinen

Jerusalem oli Israelin pääkaupunki jo 3000 vuotta sitten. Vielä 1800-luvulla jKr. kaupungissa asui enemmän juutalaisia kuin arabeja. Vasta vuonna 1949 Itä-Jerusalemista tuli palestiinalaiskaupunki sen jälkeen, kun jordanialaiset karkottivat juutalaiset vanhoilta asuinsijoiltaan. He epäsivät juutalaisilta pääsyn näiden pyhimmille paikoille.

Palestiinan johto ilmoitti äskettäin, että sille kelpaa vain paluu vuoden 1967 rajoille. YK:n turvallisuusneuvosto käsittelee Palestiinan jäsenanomusta maanantaina 26.9.

Raamatussa on enemmän ennustuksia Jerusalemista kuin ehkä mistään muusta kaupungista. Sakarjan kirjassa esimerkiksi sanotaan: ”Sinä päivänä minä teen Jerusalemista raskaan kiven kaikkien kansojen tielle. Ne kokoontuvat Jerusalemia vastaan, mutta kaikki, jotka käyvät siihen kiveen käsiksi, satuttavat itsensä.” (12:3).

Aikamme johtajien kannattaisi muistaa tämä.


Lähde:

Toameh, Khaled Abu. 2011. Palestinian Authority rejects Quartet call to talks. The Jerusalem Post. (24.9.)