perjantai 16. syyskuuta 2011

Evoluutiotutkijat: Kristinusko innoittaa auttamaan sairaitaJeesuksen esimerkki saa kristityt pitämään huolta sairaista. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Pennsylvanian valtionyliopistossa on julkaistu tutkimus, jonka Richard Dawkinsin ja jokaisen muun ääriateistin pitäisi lukea. Evoluutiobiologi David Hughes kollegoineen esitteli hiljattain uskontoja ja sairauksia koskevia tutkimustuloksiaan.

Etenkin kristinusko saa uskovaiset käymään sairaiden luona, vaikka nämä eivät olisi heille mitään sukua. Evoluutioteorian mukaan tämä ei ole ensinkään loogista, mutta Jeesus antoi seuraajilleen esimerkin. ”Minä olin sairas, ja te kävitte minua katsomassa” (Matt. 25: 36), Hän sanoi vertauksessa lampaista ja vuohista.

Muslimeilla ja juutalaisilla taas on fataalisempi käsitys taudeista: he pitävät niitä Jumalan aikaansaamina, joten he eivät yhtä herkästi auta sairasta.

Kristityt pääsevät uutisiin silloin, kun he tekevät sellaista, jonka Jeesus tai Uuden testamentin kirjoittajat kielsivät. Tasapuolisuuden nimissä olisi välillä syytä myös muistaa, että evankeliumi on myönteinen asia. Se on osoitus Jumalan rakkaudesta langenneita ihmisiä kohtaan.

Evankeliumi innoittaa pitämään huolta myös sairaista.

Lähde:

Pennisi, Elizabeth. 2011. Does Religion Influence Epidemics? Science NOW (23.8.).