keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Britannian humanistiliitto BHA pelkää Creation Ministries InternationaliaSir David Attenborough ei suvaitse darvinismin kritiikkiä. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Viime toukokuussa Creation Ministries Internationalin Ison-Britannian johtaja Philip Bell kävi puhumassa Englannin kirkon ylläpitämässä oppilaitoksessa Exeterissä uskonnonopetuspäivänä.

Seuraukset olivat yllättäviä: Britannian humanistit alkoivat kerätä nimiä adressiin, jolla tuettiin evoluution kouluopetusta. Myöhemmin vanhat ystävämme Sir David Attenborough ja Richard Dawkins liittyivät taisteluun. He painottivat, että mitään darvinismia haastavaa näkemystä, olipa se sitten kreationismia tai älykästä suunnittelua, ei voida esittää tieteellisenä vaihtoehtona evoluutiolle hallituksen ylläpitämissä kouluissa.

Kampanja on kummallinen, koska Creation Ministries Internationalin tiedemiehet ja puhujat eivät yleensä käy esitelmöimässä kouluissa vaan pikemminkin kirkoissa. Mutta evolutionistit näyttävät joka tapauksessa olevan hyvin huolissaan siitä, että kehitysoppi ei nauti suurta suosiota Charles Darwinin kotisaarella.

Viime aikojen tieteelliset tutkimukset eivät ole suosineet evoluutiota, joten humanistit voivat säilyttää asemansa yksinomaan pitämällä suurta ääntä siitä, että kriittinen suhtautuminen darvinismiin ei ole sallittua.


Lähde:

Statham, Dominic. 2011. Heavyweights move to ban creation. Creation Ministries International named as a ‘threat’ to Britain’s school children. Creation.com. (21.9.)