perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kuolemaan tuomittu sudanilaisnainen Meriam Ibrahim Ishag pääsi Roomaan – mutta monia muita kristittyjä yhä vainotaan

Meriam Ibrahim Ishag pääsi perheineen turvaan. Esimerkiksi the American Center for Law and Justice julkaisi tämän Roomassa otetun kuvan sivuillaan.
Joel Kontinen

Kristitty sudanilaislääkäri Meriam Ibrahim Ishag on vihdoin turvassa. Italian hallitus lennätti hänet eilen Roomaan aviomiehensä Daniel Wanin ja kahden pikkulapsensa kanssa. Hän ehti jo käydä tapaamassa paavia, joka kiitti häntä rohkeasta todistuksesta.

Meriam Ibrahim ei suostunut luopumaan kristinuskosta, vaikka hänet uhattiin surmata.

Sudanilainen tuomioistuin langetti Meriam Ibrahimille kuolemantuomion. Hänen väitettiin luopuneen islamista ja avioituneen vääräuskoisen kanssa. Sudan mitätöi hänen avioliittonsa ja uhkasi teloittaa hänet.

Kuukausi sitten Sudanin oikeuslaitos kuitenkin vapautti hänet, mutta viranomaiset vangitsivat hänet ja hänen miehensä Khartumin lentokentällä. He pääsivät joka tapauksessa turvaan USA:n suurlähetystöön.

Italian varaulkoministeri Lapo Pistelli lensi Sudaniin neuvottelemaan ja onnistui tuomaan Meriam Ibrahimin perheineen Italiaan.

Mutta vaikka Meriam on turvassa, monia muita kristittyjä yhä vainotaan. Esimerkiksi iranilais-amerikkalainen pastori Saeed Abedini on yhä telkien takana, ja Irakissa äärimuslimit karkottivat viimeisetkin kristityt Mosulista.

Islam ei kaikilta osin ole kovin sävyisä uskonto.


Lähde:

The Pope Receives Meriam, The Sudanese Christian Imprisoned for Apostasy. Vatican Information Service 25.7. 2014.