perjantai 5. syyskuuta 2014

Evoluutio kulkee väärään suuntaan, kambrikauden mysteeriotus osoittaa

Taiteilijan näkemys Hallucigeniasta. Kuva: Apokryltaros, en.wikipedia.
Joel Kontinen

Se ei näyttänyt sopivan minnekään Darwinin elämänpuussa, joka tosin on viime vuosina muutenkin kärsinyt kovia kolauksia.

Evoluutioon uskovat tutkijat arvelevat, että Hallucigenia eli kambrikaudella osapuilleen "505 miljoonaa vuotta" sitten. Hallusinaatioon (aistiharhaan) viittaava nimi kertonee pikemminkin tutkijoiden turhautumisesta kuin mistään muusta.

Kambrikausi on monella tavoin evolutionistin painajainen, koska tuolloin eläneet eläimet olivat hämmästyttävän kehittyneitä.

Tutkijat löysivät ensimmäisen Hallucigenian fossiilin vuonna 1970 ja laittoivat sen vahingossa ylösalaisin ja kaiken lisäksi takaperin, koska se näytti niin kummalliselta.

Hiljattain Cambridgen yliopiston tutkijat tarkastelivat Hallucigeniaa uudemman kerran ja totesivat, että se on sukua aikamme käsnäjalkaisille (Onychophora). Sen kynnet (tai mitkä näyttävät kynsiltä) tuovat mieleen käsnäjalkaisen.

Hallucigenia on kaikkea muuta kuin yksinkertainen. Science Daily kutsuu tätä pientä matomaista oliota sci-fi -otukseksi. Se saattoi kasvaa 3,5 sentin pituiseksi, ja sillä oli veikeitä piikkejä selässään. Jos – niin kuin evolutionistit uskovat – käsnäjalat kehittyivät siitä, evoluutio on kulkenut täysin väärään suuntaan eli monimutkaisesta yksinkertaisempaan.

Darvinistinen evoluutio ei pysty selittämään, mistä geneettinen informaatio on peräisin ja miten se voi lisääntyä. Mutaatiot kun eivät pysty siihen, ja luonnonvalinta vain valitsee jo olemassa olevista ominaisuuksista.

Todellisessa elämässä informaatio tarvitsee sitä paitsi aina lähettäjän, muuten tuloksena on korkeintaan kohinaa.


Lähde:

Evolutionary misfit: Misunderstood worm-like fossil finds its place in the Tree of Life. Science Daily (17.8.).