maanantai 1. syyskuuta 2014

Musta äiti, täysin valkoinen vauva vahvistavat Genesiksen periaatteen

Jonah ei ole ainut yllätyslapsi. Vuonna 2007 esimerkiksi Creation-lehti kertoi erivärisistä kaksosista. Jutun kuvat: Gary Roberts.
Joel Kontinen

Pikku-Jonah on täysin vaaleaihoinen, vaikka hänen tumma äitinsä Catherine Howarth on kotoisin Nigeriasta.

Tumma ihonväri on varsin dominoiva ominaispiirre, joten kätilö joutui katsomaan lasta ja äitiä uudemman kerran ennen kuin hän oli varma, että hän ei ollut erehtynyt äidistä.

Vaikka Jonahin isä Richard on vaalea britti, lääkärit sanoivat, että pojalla oli yksi mahdollisuus miljoonasta syntyä täysin vaaleaihoiseksi.

Asiantuntijat arvelevat, että pojan äidillä on täytynyt olla resessiivinen geeni, joka nyt sai aikaan Jonahin valkoisen ihon.

Mitä tämä tapaus kertoo meille ihmisroduista?

Raamatun mukaan kaikki ihmiset ovat sukua toisilleen ja kuuluvat yhteen ja samaan rotuun. Genesiksen mukaan Eevasta tuli kaikkien ihmisten äiti, ja apostoli Paavali sanoo kaikkien ihmisten polveutuvan samasta kantaisästä (Aadamista).

Evoluution kannattajat ovat Charles Darwinin päivistä lähtien uskoneet, että toiset rodut ovat kehittyneempiä kuin toiset.

Vuoden 1925 apinaoikeudenkäynnistä tunnettu sijaisopettaja John Scopes käytti biologian tunnilla Hunterin Civil Biology -kirjaa, joka esimerkiksi kertoo, että ihmisrotuja on viisi: etiopialaiset eli neekerit, malaijit eli ruskeaihoiset, Amerikan intiaanit, mongolit ja kaukasialaiset eli Amerikan ja Euroopan vaaleaihoiset, jotka ovat kehittynein rotu.

Genetiikan löydökset ovat sittemmin saaneet evolutionistit luopumaan entisistä dogmeistaan.

Raamatun ihmiskäsitystä ei sitä vastoin ole tarvinnut muuttaa.


Lähde:

Drake, Matthew. 2014. Black mum gives birth to WHITE baby in 1,000,000-1 odds that baffled midwives. Sunday Mirror (30.8.).