torstai 19. marraskuuta 2015

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström pitää Israelia osin syyllisenä Pariisin iskuihin


Margot Wallström. Kuva: Johannes Jansson, Creative Commons (CC BY 2.5 DK).

Joel Kontinen

Looginen ajattelu on moraalin lisäksi monesti pahasti hukassa politiikasta. Tuoreimmasta esimerkistä saamme kiittää Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmiä, joka vieritti Pariisin terrori-iskujen syyn osaksi israelilaisten hartioille.

Wallström arveli Ruotsin television haastattelussa, että palestiinalaisten turhautuminen oli ainakin osasyy ISIS:in iskuihin.

Jos jostain pitäisi hakea syytä, niin luulisi Syyrian sodan olevan kohtalaisen mutkaton arvaus – Ranskan hävittäjät ovat tiputtaneet pommeja islamistien niskaan jo usean kuukauden ajan.

Mutta ehkä ulkoministerin lausunto olikin tarkoitettu Ruotsin muslimiväestölle. Länsinaapurimme ulkoministeriö yritti joka tapauksessa tyynnytellä Israelia, joka kutsui Ruotsin suurlähettilään puhutteluun.

Wallström ei sen mukaan yhdistänyt juutalaisten ja palestiinalaisten kiistaa Pariisin iskuihin.

Israelin ulkoministeriö ei uskonut selitystä.

Vihan ideologia saa ISIS:in terrorisoimaan etenkin kristittyjä.

Valitettavasti samantapainen viha vaikuttaa myös Ruotsissa ja Suomessa.

Auringon alla ei näytä olevan mitään uutta. Juutalaisia on Esterin ja Mordekain päivistä lähtien syytetty milloin mistäkin, kohdeltu kaltoin ja tapettu, mutta he ovat yhä keskuudessamme, vaikka se ei kaikkia miellyttäisikään.Lähde:

The Algemeiner. 2015. Swedish Foreign Minister: Paris Attacks Rooted in Palestinian Frustration in Middle East. (16.11.).