keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Evoluutiokriisi Porissa: Onko luominen kirkon opetuksen vastainen oppi?
Jotkut näkisivät meidät mieluummin apinan sukulaisina kuin Jumalan kuvina.
Joel Kontinen

Evoluutiokriitikkoina tunnetut Matti Leisola ja Pekka Reinikainen puhuivat eilen luomisesta Porin seurakuntakeskuksessa 250 kuulijalle.

Darvinistinen ajattelu on siinä määrin kyllästänyt ihmisten ajattelun, että kaikki eivät voineet suvaita muita näkemyksiä. ”Miksi seurakunta avaa ovensa kirkon oppien vastustajille”, Satakunnan Kansa kysyi.

Väite on varsin outo. Luominen kuuluu oleellisesti kristinuskon perusteisiin. Raamattu kertoo, kuka loi ja miten Hän loi ja jopa viittaa siihen, milloin Hän loi.

Teistinen evoluutio sen sijaan on täysin ristiriidassa sen kanssa, mitä Jeesus ja Paavali opettavat kaiken alusta ja synnin alkuperästä. Evoluutiossa synnin seuraukset näkyvät ennen syntiinlankeemusta ja kuolema tulee maailmaan ennen syntiä.

Teistisen evoluution kannattajien yhteinen nimittäjä on se, että he eivät juuri tunne evoluutiota eivätkä halua kuullakaan kehitysopin ideologisista juurista.

He eivät tunnu uskovan, että Jumala kykenee kommunikoimaan ymmärrettävästi.

Emeritusprofessori Matti Leisola ja lääkäri Pekka Reinikainen tuntevat kristillisen opin erittäin hyvin ja myös puolustavat sitä. Valitettavasti luterilainen kirkko on ottanut hyvin lepsun kannan Raamatun oleellisiin opetuksiin.

Viime aikojen löydöt ovat osoittaneet, että darvinistiset mekanismit (eli luonnonvalinta ja satunnaiset mutaatiot) eivät toimi.

On hyvin outoa, että vaikka myös monet ei-kristityt luonnontieteilijät kritikoivat niitä, Satakunnan Kansa ei sallisi samaa kristityille tiedemiehille.

Lähde:

Perttula, Marjaana. 2016. Saako luomisoppia opettaa seurakunnassa? Seurakuntalainen (10.2.).