tiistai 2. helmikuuta 2016

Tuatara, elävä fossiili ja ”evoluution ihme”, synnytti poikasen englantilaisessa eläintarhassa


Tuataraa kutsutaan eläväksi dinosaurukseksi. Kuva: KeresH, Creative Commons (CC BY 3.0).

Joel Kontinen

BBC haltioitui Chesterin eläintarhan harvinaisesta perhetapahtumasta. Uuden-Seelannin alkuasukkaisiin lukeutuva tuatara pyöräytti jälkeläisen joulukuussa, mutta eläintarha kertoi siitä vasta nyt.

Se oli ensimmäinen kerta, kun tämän elävän fossiilin muna kuoriutui kotimaansa ulkopuolella.

Tuatarat ovat monin tavoin kaikkea muuta kuin tusinatuotteita. Niiden munien kuoriutuminen kestää vuoden päivät. Ne eivät muutenkaan hoppuile: ne hengittävät vain viitisen kertaa minuutissa ja niiden sydän lyö 6 – 8 kertaa samassa ajassa.

Evolutionisteilla on monia syitä hämmästellä tuataraa: he uskovat sen ilmaantuneen jo ”225 miljoonaa vuotta" sitten eli kauan ennen T. rexiä ja monia muita dinosauruksia, ja se elää nykyisin vapaana ainoastaan Uudessa-Seelannissa.

Eläinsuojelija Isolde McGeorge liikuttui niin suuresti, että joutui pyyhkimään kyyneleitään. Hän kuvaili tuataraa eläväksi fossiiliksi ja evoluution ihmeeksi.

Elävät fossiilit haastavat darvinistiset selitykset.

Naturalistisen /materialistisen maailmankuvan mukaan ihmeitä ei pitäisi tapahtua lainkaan, koska siellä ei ole ihmeidentekijää vaan kaikki jää magian tasolle.

Evolutionisti ei pysty selittämään, miksi asteroidi surmasi kaikki hirmuliskot ”66 miljoonaa vuotta" sitten mutta jätti yhden liskolajin jatkamaan elämäänsä niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Toisin kuin meille yleensä kerrotaan, tuatara ei ollut ainoa rysäyksestä elossa selvinnyt lisko.

Ja tuatara voi hyvin – se pystyy elämään yli satavuotiaaksi.


Lähde:

BBC news. 2016. Tuatara: Chester Zoo celebrate breeding 'living fossil' (1.2.).