perjantai 26. helmikuuta 2016

Thaimaa on sulkenut satoja kristittyjä turvapaikanhakijoita telkien taakse


Buddha kelpaa, mutta risti ei: Kristuksen seuraajia suljetaan vankileireille Thaimaassa. Kuva: Oliver Spalt, Creative Commons (CC BY 2.0).Joel Kontinen

Thaimaan viranomaiset ovat sulkeneet satoja naapurimaasta Pakistanista paenneita kristittyjä telkien taakse siitä huolimatta, että YK on rekisteröinyt nämä turvapaikanhakijoiksi.

Pakistanissa vainot ovat tehneet kristittyjen elämän liki mahdottomaksi, ja tuhannet ovat paenneet.

Mutta Thaimaa ei ole läheskään kaikille ollut hymyn maa. Monet asuvat ränsistyneissä hökkeleissä Bangkokin liepeillä, ja sadoille on käynyt vielä huonommin: heidät on suljettu telkien taakse, joissa heitä pidetään keskitysleirin kaltaisissa oloissa.

Myös lapsia pidetään vangittuina.

Vastaanottokeskuksessa sairaat eivät saa hoitoa, eivätkä lapset voisi käydä koulua, ellei joku turvapaikanhakijoista opettaisi heitä.

Yleensä vangitut ovat miehiä, mutta joissain tapauksissa viranomaiset ovat hajottaneet perheitä vangitsemalla perheenäidin. BBC kertoi äidistä, joka ei ollut nähnyt miestään ja lapsiaan kahteen kuukauteen.

Kristittyjen valitukset ovat kaikuneet kuuroille korville. YK ei ole ehtinyt – eikä kuulemma pariin vuoteen ehdikään – käsitellä heidän ahdinkoaan.

BBC raportoi äskettäin näiden kristittyjen kärsimyksistä. Suomessa joukkoviestimet ovat yleensä tyystin vaienneet tällaisesta.Lähde:

Rogers, Chris. 2016. The Christians held in Thailand after fleeing Pakistan. BBC News (26.2.).