torstai 4. helmikuuta 2016

Oranki murhaajana: kun ihmisen ja eläimen raja hämärtyy


Evolutionistit näkevät isoissa apinoissa ihmiselle luontaista väkivaltaisuutta. Kuva: Eleifert, Creative Commons (CC BY-SA 3.0).
Joel Kontinen

Kuulemme lähes päivittäin pahoista asioista. Tämä on syntiin langenneessa maailmassa varsin tuttua.

Tuttua on myös evolutionistien tapa saada ihmiset näyttämään eläimellisiltä ja eläimet ihmismäisiltä. Tuorein tapaus kantautuu meidän korviimme (ja silmiimme) Indonesian metsästä, jossa kaksi orankia (uros ja naaras) kävi kolmannen (naaraan) kimppuun. Uhri kuoli myöhemmin vammoihinsa.

New Scientist kutsuu tätä ensimmäiseksi orankimurhaksi. Ihmiset eivät ole aiemmin nähneet orangin tappavan lajitoveriaan.

Tappamisen ei pitäisi ole harvinaista evoluution maailmassa, joka oikeastaan perustuu siihen, että vahvat eliminoivat heikot.

Kristinuskossa taas vahvin eli Jumala kuoli heikkojen eli ihmisten puolesta, joten se on siinäkin mielessä evoluution vastakohta.

Genesis selittää eläinkunnan väkivaltaisuuden paremmin, koska synti toi kärsimyksen ja kuoleman maailmaan. Myös orangit joutuvat kärsimään Aadamin ja Eevan lankeemuksen seurauksista.

Eläimet eivät kuitenkaan ole moraalisesti vastuussa teoistaan, koska niillä ei ole omaatuntoa. Evolutionistit ovat siitä huolimatta yrittäneet kuvailla ne mahdollisimman ihmismäisiksi. He uskovat ainakin yhden orangin kykenevät liki puhumaan, ja Argentiinassa on oranki julistettu ei-inhimilliseksi persoonaksi.

Lähde:

Wong, Sam. 2016. First orangutan murder seen as pair team up to kill female. New Scientist (4.2.).