sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Jeesuksen ylösnousemus: miten elottomasta tulee elävä?


Jeesuksen hauta on yhä tyhjä. Kuva: Phillip Benshmuel, Creative Commons (CC BY-SA 4.0).

Joel Kontinen

Kun kristikunta viettää tänään vuoden suurinta juhlaansa, meidän kannattaa pohtia, mitä ylösnousemus pohjimmiltaan tarkoittaa.

Ensimmäisenä pitkänäperjantaina Jeesus sovitti puusta tehdyllä ristillä sen, minkä Aadam ja Eeva olivat tehneet syömällä puun kiellettyä hedelmää.

Jumalan Poika ei kuollut vertauskuvan tai myytin vuoksi, niin kuin jotkut teistiset evolutionistit uskovat, vaan todellisen synnin vuoksi.

Jeesus kuoli fyysisesti, ja Hänet haudattiin. Vain Hänen ruumiinsa kuoli; Hänen henkensä oli jo samana päivinä paratiisissa parannuksen tehneen ryövärin kanssa (Luukas 23:43). Jeesus on myös ikuinen Henki, joka ei voinut kuolla.

Ja kolmantena päivänä Hän nousi kuolleista.

Kukaan ei ole pystynyt selittämään vakuuttavasti, miten elottomasta tulee elävä, vaikka monet ovat yrittäneet. Tiedämme, että elämä tulee vain elävästä.

Vaikka kaikki elämään vaadittavat osat olisivat paikallaan, elämä ei synny itsestään. Voit kokeilla tätä vaikka sardiinipurkin sisällöllä.

Yksikään naturalistinen elämänsyntyteoria ei toimi. (Lue lisää tästä, tästä ja tästä).

Vain Jumala pystyi tekemään elottoman eläväksi. Pietari kutsui Jeesusta elämän ruhtinaaksi (Apostolien teot 3:15) tai elämän alkuunpanijaksi, niin kuin ilmaus voidaan myös kääntää. (Useat englanninkieliset käännökset käyttävät nimitystä ’author of life’).

Jeesuksen ylösnousemus muistuttaa meitä siitä, että vain Jumala on kaiken elämän perimmäinen lähde.