maanantai 31. lokakuuta 2016

Kuoleman kulttuuri keskuudessamme: Sveitsi aikoo pakottaa pelastusarmeijan hoitokodin antamaan vaadittaessa kuolinapuaJotkut haluaisivat lähteä täältä nopeammin.

Joel Kontinen

Kuoleman kulttuuri valtaa alaa jälkikristillisessä Euroopassa, jossa eutanasiaklinikat ovat surmanneet potilaita hyvinkin kyseenalaisista syistä.

Karmeimmat esimerkit olivat natsi-Saksan tuotantoa, mutta suuri yleisö on viime vuosina alkanut suhtautua eutanasiaan yhä myönteisemmin.

Tuorein tapaus on meneillään Sveitsissä, jossa tuomioistuin ilmoitti Pelastusarmeijan hoitokodille, että se menettää hyväntekeväisyysjärjestön statuksen, jos se ei salli asukkailleen avustettua kuolinapua.

Pelastusarmeija on ilmoittanut, että ihmisten pitäisi kuolinavun sijasta saada myötätuntoa ja hoivaa. Sen mukaan eutanasia ja avustettu itsemurha pitäisi kieltää lailla, ja se on uhmannut Sveitsin kuolinapua suosivaa lainsäädäntöä.

Kristillisiä hyväntekeväisyysjärjestöjä on rangaistu myös Belgiassa, jossa lääkäri auttoi 17-vuotiasta poikaa tekemään itsemurhan viime syyskuussa.

Valitettavasti moni suosii darvinistista viidakon lakia kristillisten arvojen asemesta.

Lähde:

Zaimov, Stoyan. 2016. Christian-Run Nursing Home in Switzerland Forced to Allow Assisted Suicide or Lose Charitable Status. Christian Post (28.10.).