tiistai 16. lokakuuta 2007

Elämä on kuin golfpallo

Syntiinlankeemus toi ohdakkeet ja muut piikkikasvit maailmaan.Joel Kontinen


Kirjassaan Good Golf[1] Peter Chamberlain vertaa ihmisen elämää golfpalloon: molemmat saavat paljon kovia iskuja ja päätyvät lopulta reikään maan sisälle. Emme enää elä paratiisissa vaan ohdakkeiden ja orjantappuroiden maailmassa.

Genesis, Raamatun ensimmäinen kirja, kuvaa täydellistä maailmaa, jossa kaikki oli hyvää. Mutaatiot eivät olleet rappeuttaneet ihmiskuntaa eikä kovista iskuista ollut tietoakaan. Mutta sitten kaikki muuttui.

Ihminen lankesi syntiin. Alkoi golfpallon tie. Nyt ”koko luomakunta yhdessä huokaa,” sanoo Paavali Roomalaiskirjeessä.

Jumalalla oli ratkaisu tähän huokaukseen. Hän lähetti Poikansa lunastamaan ihmiskunnan. ”Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Genesis ei ole vertauskuva vaan todellista historiaa.

Uuden testamentin hyvää sanomaa ei voi ymmärtää ilman Genesiksen pahaa sanomaa. Uuden testamentin kirjoittajat osoittavat selvästi, että syntiin lankesi ihminen eikä apinamainen olento.[2]

Uuden testamentin hyvä sanoma takaa sen, että golfpallon osamme on vain väliaikaista. Koittaa päivä, jolloin ohdakkeet ja orjantappurat lakkaavat pistämästä.

Voit lukea esimerkin synnin seurauksista tästä.

Viitteet


[1] Lontoolainen kustantamo Macdonald julkaisi kirjan vuonna 1985.
[2] Esimerkiksi Roomalaiskirje 5:12-14, 1. Korinttilaiskirje 15:45 ja 2. Korinttilaiskirje 11:3 puhuvat Aadamin ja/tai Eevan historiallisuudesta.