sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Evoluutiota tämäkin: surkastumat ovat käymässä vähiinSurkastumat: vuonna 1890 – 180, nykyisin 0. Apinatarinat ovat entistä epäuskottavampia. Kuva: Wikipedia.
Joel Kontinen

Darwin Was Wrong –konferenssissa biologian tohtori Robert Carter mainitsi, että vuonna 1890 darvinistiseen evoluutioon uskovat tiedemiehet ”tiesivät”, että ihmisessä on 180 surkastumaa eli ”toimintansa lopettanutta elintä” muistona eläimellisestä menneisyydestämme. Nykyisin jo tiedetään, että meissä ei ole surkastumia.

Kymmenisen vuotta sitten ilmestyneessä Koulun biologia –sarjan toisen lukiokurssin kirjassa sanottiin:

Ihmisen umpilisäke on surkastunut elin. Se ei enää toimi selluloosan hajottamistehtävissä kuten kasveja syövillä eläimillä. Ihmisen häntänikamat, karvapeitteen osat, terävät kulmahampaat ja korvanliikuttajalihakset ovat myös selviä todisteita siitä, että eläinten rakenne on muuttunut ja yhteisestä kantamuodosta kehitys on johtanut eri suuntiin.” (s. 70)

Kirjan tiedot eivät enää pidä paikkaansa. Vuonna 2007 Duken yliopiston tutkijat huomasivat, että umpilisäke varastoi hyvänlaatuisia bakteereja, joita tarvitaan ruoansulatuselimissä.

Ajatus surkastumista ei perustu tutkittuun tietoon vaan darvinistien a priori -näkemykseen, jonka mukaan kaikki oliot ovat kehittyneet yhteisestä kantamuodosta.

Tällaista kutsutaan myös darvinistiseksi satuiluksi.

Aukkojen evoluutiota on muutenkin tilkitty viime aikoina. Myös ”roska-DNA” ja jopa roska-RNA ovat osoittautuneet yllättävän tarpeellisiksi.

Jo kolme vuosituhatta sitten Israelin kuningas Daavid sanoi: ”Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti” (Ps. 139:14).

Lähteet:

Associated Press. 2007. Appendix May Produce Good Bacteria, Researchers Think. (5. 10.).

Bergman, Jerry ja George Howe. 1993. “Vestigial Organs” Are Fully Functional. Kansas City: Creation Research Society, x.

Carter, Robert. 2009. Darwin Was Wrong about the Complexity of Life. Luento Darwin Was Wrong – konferenssissa 14.11.

Tast, Johan & al. 1998. Koulun biologia. Lukio 2: Perinnöllisyys ja evoluutio. Helsinki: Otava.