sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Neandertalinihminen oli etevämpi kuin kuviteltiinNeandertalintytön rekonstruktio. Christopher P.E. Zollikofer. Anthropological Institute, University of Zurich. Kuva Wikipediasta.


Joel Kontinen

Ensimmäiset neandertalinihmisen kallot löydettiin jo vuonna 1829 ja 1848, mutta niihin ei tuolloin juurikaan kiinnitetty huomiota. Neandertalininhminen sai nimensä Neanderin laaksosta, josta vuonna 1856 löydettiin ensimmäiset varsinaiset fossiilit. Niitä pidettiin muinaisihmisten jäännöksinä. Charles Darwinin Lajien synty (1859) ja The Descent of Man (1871) innoittivat etsimään nykyihmisen ja alkeellisempien olentojen välistä puuttuvaa rengasta.


Evoluutioajattelun mukaan neanderthalinihminen oli erittäin primitiivinen olento, joka ei kyennyt puhumaan tai rakentamaan korkeakulttuuria. Viime vuosien löydöt ovat kuitenkin osoittaneet, että darvinistinen oletus on täysin väärä. Neandertalinihmiset olivat kulttuurisesti kehittyneempi kuin mitä evolutionistit kuvittelivat. He kykenivät puhumaan, hautasivat kuolleet, käyttivät hammastikkuja ja valmistivat soittimia.

Tuorein todiste neanderlinihmisten kulttuurisesta kehityksestä tulee Englannista löydetyistä aseista ja työkaluista. BBC newsin mukaan arkeologit ovat tutkineet kymmeniä työkaluja, jotka he olettavat neandertalinihmisten valmistamiksi. Kun työkalut löydettiin Beedingstä West Sussexista vuonna 1900, niitä pidettiin liian mykyaikaisina. Niitä epäiltiin väärennöksiksi ja suurin osa niistä heitettiin pois.

Arkeologit ovat tutkineet osan esineistä uudelleen ja päätyneet siihen, että ne ovat aitoja. Vanha käsitys esi-inhimillisistä murahtelevista luolamiehistä joutaa tunkiolle.

Raamatun käsitystä ihmisen alkuperästä ei sen sijaan ole tarvinut muuttaa. Kaikki ihmiset ovat Adamin ja Eevan jälkeläisiä. Meidät on luotu Jumalan kuvaksi. Emme ole kehittyneet ihmisapinoista.

Lähde:

McGourty, Christine. 2008. 'Neanderthal tools' found at dig. BBC news 23 June
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7466735.stm