perjantai 1. elokuuta 2008

Apollo- astronautti: Avaruusoliot ovat vierailleet maapallolla vuosikausien ajanApollo 14:n miehistö: Stuart A. Roosa (vasemmalla), Alan B. Shepherd ja Edgar D. Mitchell. Kuva: NASA.


Joel Kontinen

Helmikuussa 1971 Apollo 14 astronautti Edgar Mitchell käveli 9,5 tuntia kuussa. Tämän vuoden heinäkuun lopulla häntä haastateltiin Kerrang Radiossa. Hän puhui ufoista, avaruusolioista ja 60 vuoden takaisesta USA:n hallituksen salaliitosta.

Edgar Mitchell hämmästytti sekä haastattelijansa että kuulijansa myöntämällä uskovansa avaruusolioihin. Hän uskoo, että he ovat vierailleet keskuudessamme vuosikausien ajan. He ovat rauhantahtoisia, koska emme muuten ehkä olisikaan olemassa.

Mitchellin mukaan lentävä lautanen syöksyi maahan Roswellissa vuonna 1947, mutta Yhdysvaltojen hallitus salasi tapauksen. Mitchell ei kuitenkaan perustellut väitettään.

Kerrang Radion toimittaja pyysi NASA:n edustajaa kommentoimaan Mitchellin näkemyksiä. NASA:n vastaus oli varsin ytimekäs: “Tohtori Mitchell on suuri amerikkalainen, mutta me emme jaa hänen näkemystään tässä asiassa.”

Gary Bates, Alien Intrusion –teoksen kirjoittaja, on osoittanut, että ufojen ja evoluution välillä on vahva yhteys. Ne, jotka uskovat, että elämä kehittyi sattumalta maapallolla, uskovat sen kehittyneen myös muualla, koska emme heidän mielestään voi olla ainutlaatuisia.

Usko ufoihin näyttää sopivan hyvin yhteen myös new age -läisen jumaluuden kanssa. Mutta sekä todellinen tiede että Raamatun teologia tuovat vakavia ongelmia ufouskoon. Avaruusoliot ja ufot ovat pikemminkin parapsykologisia kuin fyysisiä ilmiöitä.

Kenneth Arnold kertoi nähneensä lautasen muotoisia lentäviä esineitä Mount Rainierin yllä Washingtonin osavaltiossa kesäkuun 24. päivänä vuonna 1947. Tapaus oli tuoreessa muistissa, kun media nosti Roswellin tapauksen julkisuuteen kaksi viikkoa myöhemmin.

Bates päätyi siihen, että Roswellissa USA:n tuhoutuneesta vakoiluilmapallosta paisui varsinainen legenda. Kylmän sodan alkuvuosina Yhdysvaltain hallitus oli haluton paljastamaan, millaisilla laittella maan ilmavoimat vakoilivat venäläisiä, entisiä liittolaisiaan.

Kyse oli siis salailusta, mutta ei sellaisesta kuin mihin Edgar Mitchell uskoo.

Lähteet:

Bates, Gary. 2004. Alien Intrusion. Green Forest, AR: Master Books.

Moon Astronaut Says We're Not Alone. Scientific American Video HTTP://WWW.SCIAM.COM/VIDEO.CFM?ID=4247755A73B80E57BB1FCC316D98DE90