lauantai 13. kesäkuuta 2009

Tervetuloa raamattuvyöhykkeelle!Suomi sai oman raamattuvyöhykkeensä. Näin ainakin Aamulehden toimittaja Taneli Heikka tulkitsi EU-vaalien tuloksen.Joel Kontinen

Raamattuvyöhyke (Bible Belt) on tänään tällä EU-Suomessa. ”Ideologioista tyhjentyneet puolueet täyttyvät hengellisen kokemuksen mannalla.” Näin objektiivisesti Aamulehden toimittaja Taneli Heikka tulkitsi EU-vaalien tuloksen kielikuvia pursuvassa kolumnissaan.

13:sta mepistä viisi (+varamies) tunnetaan hengellisestä vakaumuksestaan. Silmiinpistävää on, että lähes kaikilla uskonto on luonteeltaan sosiaalieettistä ja raamatuntulkinta konservatiivista.

Heikan hengellinen viisikko koostuu seuraavista mepeista: Sari Essayah (ks), Hannu Takkula (kesk), Mitro Repo (sd), Timo Soini (ps) ja Eija-Riiita Korhola (kok). Soinin varamies Sampo Terho kuuluu myös joukkoon.

Heikka hämmästeli sitä, että ”vanhoillinen uskonnollisuus” vaikuttaa myös vasemmistossa, jossa ”Isä Mitro on nyt Suomen suosituin demari.”

EU-vaalien tulos osoittaa, että valitsijoille ”vanhoillinen” kristillisyys näyttää edelleenkin olevan tärkeä, puolustamisen ansaitseva arvo. Länsimainen hyvinvointi, tiede ja vapaus perustuvat kristinuskoon. Äänestäjät tietävät sen. Osa poliitikoista tietää sen.

Mutta valitettavasi kaikki toimittajat eivät ole vielä kuulleet siitä.


Lähde:

Heikka, Taneli. 2009. Suomi sai oman Bible Beltin. Aamulehti 9.6., A04.