sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Muinaislöydöt eivät tue darvinismiaIhmisen kehitys T.H. Huxleyn mukaan. Muinaislöydöt eivät tue tällaista skenaariota. Kuva Wikipediasta.

Joel Kontinen


Evolutionistisen näkemyksen mukaan korkeakulttuurit ovat varsin tuore ilmiö. Niiden oletetaan kehittyneen satojatuhansia vuosia kestäneen primitiivisen kauden jälkeen.

Arkeologia ei kuitenkaan tue tätä vanhaa darvinistista kertomusta. Myös varhaisimmat löydöt kertovat siitä, että ihminen on aina ollut luova ja kekseliäs.

Kiinan Hunanin maakunnasta on löydetty vanhoja ruukunkappaleita, joiden arvioidaan olevan 18 000 vuoden ikäisiä. Fyysikko Elisabetta Boaretto Wiezmann Institute of Sciencesta ja arkeologi Xiaohong Wu Pekingin yliopistosta kollegoineen julkaisivat hiljattain tutkimuksen Proceedings of the National Academy of Sciences –tiedelehdessä. He osoittivat, että ihmiset ovat tehneet poltetusta savesta astioita paljon varhaisemmin kuin mitä aiemmin luultiin.

Saksasta löytyi hiljattain ehkä vanhin mammutinluusta veistetty Venus-hahmo, jota on ilmeisesti käytetty riipuksena. Käsityötaidosta kertovan korun iäksi arvellaan 35 000 vuotta.

Darvinistisen suuren kertomuksen mukaan ihmisellä on pitkä yhteinen historia apinan kaltaisten olioiden kanssa. Arkeologian löydöt eivät kuitenkaan tue tällaista käsitystä.

Radiohiiliajoitusten kymmeniin tuhansiin vuosiin kannattaa suhtautua terveen skeptisesti. Ne perustuvat olettamukseen, että maapallon ilmakehä on ollut jo satojatuhansia vuosia nykyisen kaltainen.

Genesiksen mukaan Nooan ajan vedenpaisumus muutti maapallon perusteellisesti. Rankkasateet ja tulivuorenpurkaukset hajottivat planeettamme ainoan mantereen ja myös valtaosa kasveista tuhoutui. Näin ilmakehän hiilidioksidipitoisuus muuttui dramaattisesti. Monet vanhat C-14 ajoitukset antavat toisin sanoen liian suuria lukemia.

Kun otamme tämän huomioon, huomaamme, että arkeologiset löydöt tukevat Raamatun näkemystä ihmiskunnan menneisyydestä.


Lähteet:

Nature. 2009. Prehistoric Pinup. Nature video. http://www.nature.com/nature/videoarchive/prehistoricpinup/

Watzman, Haim. 2009. Earliest evidence for pottery making found. Nature news 1.6. http://www.nature.com/news/2009/090601/full/news.2009.534.html?s=news_rss

.