perjantai 26. kesäkuuta 2009

Mistä ateistien bussikampanja oikein kertoo?Michelangelo: Aatamin luominen (n. 1511). Kuva Wikipediasta. Ateistien bussikampanja on pyrkimys kiistää se, että maailma on oikeasti luotu.


Joel Kontinen

Vapaa-ajattelijoiden pieni mutta yllättävän äänekäs joukko yrittää nyt kesähelteillä tehdä Jumalan olemattomaksi bussikampanjallaan. Lontoosta epidemian tavoin levinnyt tauti näyttää rantautuneen myös koto-Suomeen.

Täällä skeptikot ovat ottaneet vastaan viestikapulan ateistien päämieheltä Richard Dawkinsilta, joka innoitti Lontoon bussikampanjaa.

Bussikampanja kertoo enemmän vapaa-ajattelijoiden ja jumalankieltäjien asenteista kuin mistään muusta. He ovat sopivasti unohtaneet, että länsimainen sananvapaus ja hyvinvointi perustuvat juutalaiskristilliseen perintöömme.

Olisi vaikea kuvitella, että missään ateistivaltiossa, esimerkiksi Pohjois-Koreassa, sallittaisiin bussikampanja, jossa saisi mainostaa Jumalan olemassaoloa.

Ateistiset kampanjat eivät kuitenkaan voi tehdä tyhjäksi sitä, mikä on ilmeistä. Paavali kirjoitti Jumalasta näin:

Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan. Sen vuoksi he eivät voi puolustautua (Roomalaiskirje 1:20).

Ja jo 3000 vuotta sitten eräs israelilainen runoilija kuvasi silloisten vapaa-ajattelijoiden tempauksia:

Miksi kansat kapinoivat, kansakunnat juonia punovat?
Miksi kuninkaat nousevat kapinaan, hallitsijat liittoutuvat keskenään Herraa ja hänen voideltuaan vastaan?
Me heitämme pois ikeemme, katkomme orjuuden kahleet!"
Hän, joka hallitsee taivaassa, nauraa, Herra pilkkaa heitä

Psalmi 2:1-4).


P. S. Facebookissa on edelleenkin Jumala on olemassa ryhmä, jossa on nyt 4 959 jäsentä.