lauantai 18. huhtikuuta 2009

Vapaa-ajattelija tunnustaa: tavoitteena on poliittinen muutosRakkaan johtajan valtakunnassa ei vapaa-ajattelijoiden tarvitse pelätä kirkon liiallista valtaa. Kim Jong-Ilin kuva Wikipediasta.Joel Kontinen


Luulisi, että vapaa-ajattelijoille on yhdentekevää, mitä ihmiset ajattelevat. Ilmeisesti tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koska he haluavat muidenkin eroavan kirkosta.

Heikki Orsila, joka on Tampereen vapaa-ajattelijoiden hallituksen jäsen, kommentoi Evankelisluterilaisesta kirkosta eroamisia Aamulehdessä 15.4.:

Eroamiset ovat vain väline. Tavoitteena on erottaa kirkko ja valtio toisistaan. Kun kirkon jäsenmäärä menee tarpeeksi pieneksi, voi syntyä mahdollisuus poliittiseen päätökseen ja lainmuutokseen. (korostus lisätty).

Herää kysymys: millaista lainsäädäntöä vapaa-ajattelijat oikein kaavailevat kristillisiin arvoihin perustuvien lakien tilalle?

Länsimaiden hyvinvointi ja sananvapaus perustuvat kristinuskon opetuksiin. Yhdessäkään ateistien hallitsemassa valtiossa ei todellisia vapauksia ole muilla kuin johtavan luokan jäsenillä. Kysykää vaikka pohjoiskorealaisilta.

Lähde:

Lehtinen, Juha. 2009. Epävarmat ajat jarruttavat nyt kirkosta eroamisia. Aamulehti 15.4, A5.