lauantai 18. huhtikuuta 2009

New Scientist: Kertokaamme murheemme ET:lle, jospa hän kuuntelisiNew Scientist pitää Pioneer 10:n mukana lähetettyä viestiä liian tylsänä. Piirros: NASA.Joel Kontinen


New Scientist arvelee, että emme ole saaneet vastausta avaruusolennoille lähettämiimme viesteihin, koska ne ovat olleet liian tylsiä. Esimerkiksi NASA:n Voyager ja Pioneer-luotaimien mukana kulkeneet viestit eivät lehden mukaan kerro riittävän värikkäästi planeettamme elämästä.

Evolutionistit ovat jo pitkään etsineet elämää ulkoavaruudesta. He ovat sijoittaneet SETI-hankkeeseen miljoonia dollareita siinä toivossa, että se todistaisi pienten vihreiden miesten olemassaolon.

Koska evolutionisti uskoo, että elämä on kehittynyt sattumalta maapallolla, hän päättelee, että sen on täytynyt kehittyä sattumalta myös monella muulla planeetalla.

Luominen on SETI:n kannattajille tuhma sana.

Nyt Mountain View SETI Instituten ulkoavaruuteen lähetettävistä viesteistä vastaava johtaja Douglas Vakoch kirjoittaa New Scientist -lehdessä, että olemme lähettäneet liian lyhyitä ja liian tylsiä sanomia. Voi meitä typeryksiä! Korkeasta sivistyksestä nauttivat ET:t haluaisivat realistisempia kuvauksia planeettamme asukkaista, esimerkiksi tietoja meidän heikkouksistamme ja ongelmistamme.

Ehkäpä heille pitäisi lähettää Helsingin Sanomat. Vai kävisi Aamulehti? Tarkemmin ajateltuna: Iltasanomat saattaisi sittenkin sopia paremmin tarkoitukseen. Päätyisihän ainakin yksi lehti vähemmän paperinkeräykseen.


Lähde:

Vakoch, Douglas. 2009. Why we shouldn't hide our problems from ET. New Scientist.com. (18.4.)
http://www.newscientist.com/article/dn16981-why-we-shouldnt-hide-our-problems-from-et.html?full=true&print=true