lauantai 4. huhtikuuta 2009

Episkopaalikirkko erotti muslimiksi kääntyneen naispapinHattat Aziz Efendin (1871-1934) piirtamä Koraanin ensimmäinen suura. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Amerikkalainen episkopaalipappi Ann Holmes Redding menettää papinoikeutensa, koska hän sanoo olevansa sekä kristitty että muslimi. Hän ei näe tässä mitään ristiriitaa.

Rhode Islandin piispa Geralyn Wolf ilmoitti Reddingille hiippakunnan päätöksen viime keskiviikkona.

Hiippakunta sai tietää Reddingin islamilaisuudesta kesäkuussa 2007 ja siirsi hänet vuoden koeajaksi syrjään papin tehtävistä. Redding, joka on hoitanut papinvirkaa 25 vuotta, oli kuitenkin haluton luopumaan islamilaisuudesta. Nyt hän joutuu lähtemään lopullisesti.

Islamin mukaan Jumala on yksi, eikä Hänellä voi olla poikaa. Muslimit pitävät Jeesusta pyhänä profeettana, joka teki ihmeitä, mutta eivät usko, että Hän kuoli ristillä. He uskovat, että sijainen kärsi Jeesuksen asemesta kuolemantuomion ja että Allah otti profeettansa elävänä taivaaseen.

Kristinuskon mukaan taas Jeesus Kristus on ainoa tie Jumalan luokse.

Episkopaalikirkolla on ennenkin ollut outoja pappeja, jotka eivät juurikaan ole kunnioittaneet Raamatun opetuksia. Jeesus-seminaarista tuttu piispa John Shelby Spong esimerkiksi kiistää Jeesuksen ylösnousemuksen mutta on saanut pitää virkansa. Lisäksi avoimesti homoseksuaalisen piispan V. Gene Robinsonin tapaus miltei hajotti kirkon.

Lähde:

Hamilton, Karin. 2009. Priest Who Professed Islam Defrocked by Episcopal Church. (2.4.)
http://blog.christianitytoday.com/women/2009/04/priest_who_professed_islam_def.html