sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

140 metriä pitkä Nooan arkki Hong KongissaTämä Rod Walshin rakentama Nooan arkin pienoismalli oli esitteillä Lontoon lähellä kesäkuussa 2007.Joel Kontinen

Kolme kiinalaiskristittyä on rakennuttanut 140 metriä pitkän eli suunnilleen Raamatun mittojen mukaisen Nooan arkin Hong Kongin sataman lähellä olevan saaren luokse. Thomas Kwokin ja tämän liikemiesveljien hanketta on suunniteltu 17 vuotta, ja nyt valmistunut arkki on suurin tähän mennessä rakennettu Nooan aluksen malli.

Nooan arkki on viime aikoina ylittänyt uutiskynnyksen useita kertoja. Tunnetuin malli lienee hollantilaisen Johan Huibersin rakentama alus, joka on mitoiltaan viidesosa Nooan arkista.

Huibers suunnittelee täysimittaista arkkia, jonka pitäisi valmistua vuoden 2012 Lontoon olympialaisiin mennessä.

Hiljattain Wall Street Journal kertoi Kwokien veljesten arkista, jonka kannella on loistohotelli ja 67 paria lasikuidusta valmistettuja eläimiä. Kannen alla on ravintola, näyttelytilat ja lasten museo.

Huibersin arkissa sitä vastoin on oikeita eläimiä, ja hänen arkkinsa kulkee vedessä.

Genesiksestä eli 1. Mooseksen kirjasta tuttu Nooan ajan globaali tuhotulva synnytti massiivisia eläinten joukkohautoja, joista osa on löydetty vasta viime vuosina.

Nooan arkki kertoo sekä Jumalan vanhurskaudesta ja oikeudenmukaisuudesta että Hänen armostaan. Tuomionkin keskellä Hän oli valmis muistamaan niitä, jotka tottelivat Häntä, ja pelasti heidät tuholta.

Lähde:

Cheng, Jonathan. 2009. Hong Kong Christens an Ark of Biblical Proportions. Wall Street Journal (14.4.) http://online.wsj.com/article/SB123966767906515339.html#printMode