maanantai 27. huhtikuuta 2009

Apinatarinoita AamulehdessäEvolutionistit mielellään liioittelevat ihmisen ja simpanssin samankaltaisuutta. Jo laskentatapa perustuu olettamukseen, että olemme geneettisesti sukua toisillemme. Silti jotkin tutkimukset ovat löytäneet yli viiden prosentin eron lajien dnassa. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Aamulehden mielipidesivulla on välillä kiinnostavia apinatarinoita. Niiden yhteinen piirre on siinä, että ne on yleensä temmattu joko hatusta tai ainakin tuulesta.

Mauno Suokas esitti lehdessä oman versionsa niin evoluution kuin tieteenkin kyvystä:

Tiede on pystynyt todistamaan geeni- ja dna-menetelmillä sen, että olemme lähes 100 prosenttisesti eräitä apinoiksi nimitettyjä, myös ravintoketjun olemuksia lähellä. Tapahtuneessa mutaatioilmiössä ei ole millään ihmisen kehittämällä jumalalla mitään tekemistä.

Kuten olen aiemminkin sanonut, tieteellä ei ole tapana todistella asioita todeksi. Tieteessä voidaan toki löytää tukea joillekin yksittäisille teorioille.

Toisin kuin Suokas kuvittelee, tiede ei ole todistanut, että ihminen olisi ”mutaatioilmiö” eli satunnaisten mutaatioiden tuotos. Esimerkiksi tohtori Lee Spetner on osoittanut, mutaatiot eivät lisää geneettistä informaatiota. Kuitenkin jo Lucystä eli Australopithecus afarensiksesta on niin valtava hyppäys ihmiseen, että uutta geneettistä informaatiota tarvittaisiin massiivisesti.

Ja Haldanen dilemman mukaan tämä on mahdotonta eli oletettu evoluutio olisi liian hidas.

Professori Werner Gitt on lisäksi osoittanut, että informaatio tarvitsee aina lähettäjän. Informaatio ei koskaan synny tyhjästä. Myös Suokkaan kirjoituksella on otaksuttavasti ollut lähettäjä.

Informaatio edellyttäisi myös jonkin verran älykkyyttä. Kirjoituskonetta paukuttelevat apinat hajottaisivat ja suttaisivat laitteen kauan ennen kuin Shakesperen ensimmäisestäkään sonetista olisi edes puoli sivua valmiina.

Suokas näyttänee omaksuneen Ludwig Feuerbachin näkemyksen Jumalasta. Feuerbach käänsi – ideologisista syistä – Genesiksen näkemyksen ihmisestä Jumalan kuvana päälaelleen.

Tieteellä ei tällaisen näkemyksen kanssa ole mitään tekemistä.Lähteet:

Gitt, Werner. 2000. In the Beginning was Information. 2. painos. Bielefeld: Christliche Literatur-Vebreiting.

Suokas, Mauno. 2009. Ihminen on pitkän kehityksen tulos. Aamulehti 27.4. B16.

Spetner, Lee. 1997. Not By Chance! Shattering The Modern Theory of Evolution. New York: The Judaica Press.