sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kun stand up- koomikko erehtyi Raamatun dinosauruksistaSana dinosaurus keksittiin 1800-luvulla, joten se ei esiinny Raamatussa.Joel Kontinen

Bill Hicksin suurin oivallus oli, että jos maailma todella syntyi 12 000 vuotta sitten, niin luulisi, että joku Raamatussa olisi maininnut dinosaurukset.” Näin Antti Lähde esittelee 32-vuotiaana syöpään menehtyneen amerikkalaisen stand up -koomikon ajattelua.

Lauantaina 7.5. Ylen Teemassa esitetyssä ohjelmassa Bill Hicks, jumalaton rääväsuu ei mainittu dinosauruksia, joten Lähde on saanut tietonsa jostain muualta.

Ohjelmasta sai varsin hyvän käsityksen tästä mustaa hirtehishuumoria viljelleestä viihdetaiteilijasta, joka ei arvostanut uskontoa eikä isänmaataan.

Juoppona ja kokaistina tunnettu Hicks ei nähnyt Raamatussa sanaa dinosaurus. Tämä on ymmärrettävää, koska sanaa käytettiin ensi kerran vasta 1800-luvulla.

Dinosaurukset eivät ole ongelma luomisuskolle. Jobin kirjassa esimerkiksi mainitaan behemot, joka kuvauksesta päätellen muistuttaa suurta dinosaurusta.

Hicksin ”12 000 vuotta” on mysteeri. Luku ei ainakaan perustu Raamatun sukuluetteloihin, mutta harva ehkä olettaisikaan koomikon tarkistavan tietonsa ammattijulkaisuista.

Dinosaurusten fossiileista löydetyt pehmeät kudokset ja kaikkialla esiintyvät lohikäärmelegendat viittaavat siihen, että dinosaurukset voivat olla huomattavasti nuorempia kuin mitä Hicks kuvitteli.

Lähde:

Lähde, Antti. 2011. Miksei Raamatussa ole dinosauruksia? Aamulehti 7.5., B41.