tiistai 3. toukokuuta 2011

Fyysikko Karl Giberson: ”Jeesus uskoisi evoluutioon”Fyysikko Karl Giberson puolustaa Darwinia. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Tohtori Karl Giberson valittaa CNN:n blogissa, että vuonna 2010 tehdyn gallupkyselyn mukaan 40 prosenttia amerikkalaisista uskoo, että Jumala loi ihmiset alle 10 000 vuotta sitten ja että ihminen ei juuri ole muuttunut Genesiksen päivistä.

BioLogosin varapresidentti Giberson ottaa järeän keinon käyttöön saadakseen tämän prosenttiluvun muuttumaan. Hän väittää, että Jeesus uskoisi evoluutioon, koska Hän sanoi olevansa totuus ja kiinnostunut totuudesta.

Gibersonille totuus merkitsee evoluutiota ja uskoa vuosimiljooniin. Hänen mukaansa Genesiksen kirjaimellinen tulkinta tarkoittaisi sen ryöstämistä.

Jeesukseen vetoaminen on kummallista, koska Raamattu kuvaa Hänet Luojana, joka Uudessa testamentissa teki ihmeitä silmänräpäyksessä ja Genesiksessä loi kaiken tyhjästä kuudessa päivässä.

Gibersonin väite on varsin ironinen, kun muistamme, että darvinistit ovat viime vuosina joutuneet biologiassa ja antropologiassa perääntymään todella paljon. Tutkimukset ovat esimerkiksi osoittaneet, että genomissamme ei ole läheskään niin paljon "roska-DNA:ta" kuin mitä evolutionistit ovat uskoneet ja fossiilit viittaavat pikemminkin luomiseen kuin evoluutioon.

Lisäksi Jeesus sanoi ihmisen luomisesta: ”Mutta luomakunnan alusta Jumala 'on luonut heidät mieheksi ja naiseksi’.” (Mark. 10:6).

Teistisen evoluution mukaan ihminen astui näyttämölle vasta muutaman miljardin vuoden kuluttua alusta, joten Gibersonilla riittää selittelemistä.


Lähde:

Giberson, Karl W. 2011. My Take: Jesus would believe in evolution and so should you. CNN Belief Blog (10.4.).