maanantai 29. marraskuuta 2010

Mitä BioLogos-järjestössä on vikana?


Joel Kontinen

Tohtori Kathryn Applegate yrittää uudella BioLogos Foundationin videolla osoittaa, että evoluutio “ilmoittaa Jumalan luonteen”. Väite on varsin erikoinen ja lisäksi täysin absurdi.

Darvinistinen evoluutio turvautuu tuhlaavaan prosessiin, jossa kuolema on ollut läsnä alusta alkaen. Vuosimiljoonat omaksunut, ID-liikkeestä tuttu professori William Dembski myöntää, että aidossa kristillisessä maailmankatsomuksessa kuolema on syntiinlankeemuksen seuraus.

Muiden teististen evolutionistien tavoin BioLogos-järjestön tiedemiehet ja –naiset sekä teologit yrittävät käytännössä kirjoittaa Raamatun uudestaan, niin että se sopii yhteen darvinistisen evoluution kanssa.

Francis Collins perusti BioLogos –järjestön vakuuttaakseen maallikoille, että tiede ja usko eivät ole ristiriidassa keskenään. Tieteellä Collins tarkoittanee darvinistista evoluutiota, joka hänen mukaansa onkin Jumalan vaivihkaa ohjaama prosessi.

Collinsin ja Applegaten lisäksi myös Karl Giberson, Pete Enns ja John Polkinghorne ovat mukana BioLogosissa. Kukaan heistä ei edusta oikeaoppista kristinuskoa.

Teistisessä evoluutiossa on niin paljon teologisia ongelmia, että se pursuilee liitoksistaan. Se vääristää Raamatun kuvan Jumalasta ja kiistää oleellisia Vanhan testamentin tapahtumia, kuten esimerkiksi Nooan ajan vedenpaisumuksen.

BioLogos yrittää mahdotonta – yhdistää kahta täysin vastakkaista maailmankatsomusta, teististä ja ateistista.

Lähde:

BioLogos.org