sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Uusi tutkimus: kivikauden aseet olivat hämmästyttävän kehittyneitäLuolamaalauksia. Museo Regionale Archeologico, Palermo. Kuva: Bernhard J. Scheuvens, Wikipedia.Joel Kontinen


Darvinistit yllättyvät kerta toisensa jälkeen, kun arkeologiset löydöt eivät alkuunkaan vastaa heidän käsitystään muinaisaikojen ihmisistä. Vähän aikaa sitten he huomasivat, että kivikauden papualaiset olivat taitavampia kuin he olivat kuvitelleet. Hiljattain heille selvisi, että eurooppalaiset jauhoivat viljaa jo silloin, kun heidän piti vielä olla pelkästään metsästäjiä.

Lisää yllätyksiä on tulossa. Äskettäin Vincent Mourre Toulouse-Le Mirailin yliopistosta kollegoineen tutki Etelä-Afrikasta löydettyjä, kivestä valmistettuja teräaseita, jotka ilmeisesti olivat keihäänkärkiä. Science julkaisi tutkimustulokset viime viikolla.

ScienceNOW raportoi, että varhaiset ihmiset osasivat käyttää hämmästyttävän kehittynyttä tekniikkaa valmistaessaan terä-aseita. He eivät paukutelleet kiveä toisilla kivillä vaan työstivät niitä terävillä esineillä.

Luolasta löydetyt esineet on ajoitettu 75 000 vuoden ikäisiksi. Evolutionistit olivat aiemmin otaksuneet, että tällainen kuorimistekniikka kehittyi vasta 20 000 vuotta sitten.

Evolutionistit tunnetaan siitä, että he mielellään paisuttelevat löytöjen ikiä, joten meidän on syytä suhtautua kriittisesti 75 000 vuoteen.

Löydöt joka tapauksessa viittaavat siihen, että Genesiksen kuvaus alkuajan ihmisistä on luotettavampi kuin darvinistinen versio. Jumalan kuvaksi luotu ihminen ei koskaan ollut murahteleva apinaihminen vaan luova olento jo alusta lähtien.

Lähde:

Minogue, Kristen. 2010. Stone Age Toolmakers Surprisingly Sophisticated. ScienceNOW (28. 10.).