maanantai 30. toukokuuta 2011

Vihalaeilla voi olla arvaamattomia seurauksiaJeesus lupasi seuraajilleen vainoja. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Sananvapaus on perusoikeus, mutta sanoilla hyökkääminen toista ihmistä tai kansanryhmää vastaan on rikos”. Näin Aamulehti aloitti laajahkon raportin, jossa pohdittiin, missä sananvapauden rajat kulkevat.

Raportti painottaa sitä, että ketään mihinkään rodulliseen tai muuhun vähemmistöön kuuluvaa ei saisi loukata millään tavoin. Vaikka tällainen päämäärä onkin pohjimmiltaan hyvä, se on puutteellinen, koska se ei suinkaan ota huomioon kaikkien ryhmien oikeuksia.

Se unohtaa tyystin kristittyjen oikeudet. Viime syksynä homokeskustelun tuoksinassa moni liberaali loukkasi etenkin Päivi Räsästä räikeästi. Oikeudenkäyntiä ei kuitenkaan tullut, koska KD:n johtaja kuuluu valtaväestöön.

Aamulehti kaipaa Suomeen samanlaisia vihalakeja, joita väärinkäyttämällä kristittyjen oikeuksia on loukattu, ja heitä on syrjitty Isossa-Britanniassa.

Kristinuskon mukaan ihminen on luotu Jumalan kuvaksi, ja hän on sen vuoksi arvokas. Jos kaikki noudattaisivat Jeesuksen opetuksia lähimmäisen rakastamisesta, kukaan ei esimerkiksi kävisi puukon kanssa meksikolaissyntyisen rouvan kimppuun, ja Aamulehden raportti olisi turha.

Mutta raportti on sikäli harhaanjohtava, että se pitää homoseksuaaleja yhtenä kansanryhmänä. Raamatun mukaan tämä h-kirjaimella alkava sana kuvaa synnillistä elämäntapaa, jonka noudattaminen on räikeässä ristiriidassa kristillisen etiikan kanssa.

Kristityillä ei tosin ole oikeutta halveksia heitä vaan osoittaa, että heidän elämäntapansa ei ole Raamatun normien mukaista.


Lähde:

Kalliosaari, Kati ja Riikka Lehtovaara. Joku raja! Aamulehti 29.5., Asiat 6-10.